Home » OBAVEŠTENJA » Ko je odgovoran za krađu lokomotiva?

Ko je odgovoran za krađu lokomotiva?

Beograd, 16.09.018. – Dok zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da su za krađu lokomotiva iz Železničkog muzeja krive samo Železnice Srbije koje su po njemu bile “dužne da obezbede tu imovinu”, istakavši da preduzeće Beograd na vodi nema nikakve veze sa imovinom Muzeja, niti sa parcelom na kojoj se on nalazi, predsednik sindikata “Sloga” i gradski odbornik Beograda Željko Veselinović je uveren da bi ova vlast bila sposobna da sruši i hram Svetog Save ukoliko bi se našao na putu nekoj njihovoj kriminalno burazerskoj kombinaciji.

– Vesić u životu istinitu rečenicu nije rekao – prokomentarisao je za „Danas“ Željko Veselinović, predsednih Ujedinjenih sindikata „Sloga“.

Izjava zamenika gradonačelnika Beograda je druga kontradiktornost vezana za krađu dva vredna i raritetna eksponata, jer je i MUP u više navrata menjao informacije o datumu pljačke, odnosno njene prijave. Prvo su saopštili da muzej nije obavestio policiju o krađi 31. avgusta, iako je patrola izašla na lice mesta, sa pola sata zakašnjenja, potom su rekli da su o vandalizmu saznali iz medija, da bi nakon hapšenja petorice osumnjičenih naveli da se krađa dogodila 3. septembra.

– Ne može se sa sigurnošću verovati nikome, jer je praksa pokazala da se u Srbiji policija koristi u privatne i partijske svrhe i da pojedinci iz policije često štite vlast i njihove tajkune od kriminalnih dela, pa nije retkost da u njima i saučestvuju. Strašno je što se nešto slično događalo samo u nacističkoj Nemačkoj, da policija bude u službi jednog čoveka i jedne partije, a to se u Srbiji sve češće događa – naglašava Veselinović.

Prema njegovim rečima, da nije malo nezavisnih i objektivnih medija, verovatno se za ovo nikada ne bi ni saznalo.

Opširnije na : Vesić: „Beograd na vodi“ nije odgovoran za krađu lokomotiva

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*