Home » OBAVEŠTENJA » Sloga: Protesti su socijalni bunt, a ne politički

Sloga: Protesti su socijalni bunt, a ne politički

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” izražavaju ozbiljnu zabrinutost povodom velike brutalnosti policije prema građanima koji demonstriraju u socijalnom buntu, a ne političkom kako se vlast i njihovi mediji iz petnih žila trude da predstave.

Smatramo da su protesti koji su prerasli u bunt na ulicama Beograda i drugih gradova Srbije isključivo socijalnog karaktera i pokazuje koliko smo postali poniženi, siromašni, ali i uplašeni zbog još uvek nedefinisanih posledica Korone, gole egzistencije i neizvesne budućnosti.

Podesećamo da smo mi kao sindikat godinama unazad otvoreno i javno upozoravali da će doći do toga kada će „balon socijalne nejednakosti i nepravde pući”  i da će se nezadovoljstvo preliti na ulice, što se nažalost i dogodilo.

Za ovakvo stanje je dogovorna isključivo aktuelna vlast koja se se godinama unazad hvali nepostojećim ekonomskim uspesima na kojima bi im i sam knez Potemkin pozavideo da je živ, jer je njihova ekonomski oronula i posrnula naprednjačka Srbija prekrivena isto kao i njihova čuvena cirada na zgradi pored pozorišta u Vranju, kojom su vranjanski naprednjaci hteli da sakriju ruinu.

Možda je vlast do sada uspela da obmane svoje pristalice i ponekog građanina lažnim slikama brze i uspešne obnove Srbije, ali ne i one koji umeju sami da razmišljaju, koji vide šta nam se dešava u stvarnosti, kojima je sve ovo dozlogrdilo i koji su rešili da svoj bunt ogromnog i nakupljenog nezadovoljstva iskažu na ulici.

Aktuelna, nedemokratska i autoritarna vlast je uspela samo u jednom, a to je da Srbiju umesto u prosperitetnu budućnost koju je obećavala vrati u devedesete, u doba autokratije i policijske brutalnosti za koju smo mislili da je otišla nepovratno u istoriju.

 Informativna služba

 

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*