Home » OBAVEŠTENJA » Sloga: Ekonomiju moramo prilagoditi svojim, a ne tuđim potrebama
Sloga: Ekonomiju moramo prilagoditi svojim, a ne tuđim potrebama

Sloga: Ekonomiju moramo prilagoditi svojim, a ne tuđim potrebama

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” izražavaju ozbiljnu zabrinutost zbog sve učestalijih zahteva i insistiranja nekih poslodavaca da država nastavi sa subvencijama u vidu minimalaca i otpisa dugova, kako ne bi navodno propali i masovno otpuštali zaposlene, posebno u sektoru ugostiteljstva i turizma.

Pretnja otkazima je ucena, a zahtev da im država nastavi sa uplatom minimalca je nerealna, budući da ne živimo u socijalizmu, već u kapitalizmu koji na slobodnom tržištu i za njih kao poslodavce nosi rizik.

Smatramo da ekonomska moć Srbije ne leži u restoranima, noćnim klubovima i turizmu, a posebno u subvencionisanju stranih investitora “ šrafciger industrije”, koji su pandemiju Korone prepoznali kao mogućnost za bekstvo iz Srbije i jednostrano raskidanje obaveza bez pravnih posledica da vrate novac koji je uložen u otvaranje radnih mesta.

Kao rešenje nastale situacije predlažemo da se odmah raspustiti neefikasan Socijalno – ekonomski savet i na nivou otvorene javne rasprave u društvu povede ozbiljna diskusija o tome  kako i na koji način spasiti domaću privredu, posebno poljoprivredu koja najviše grca, što zbog loših vremenskih uslova, što zbog uvozničkog i izvozničkog lobija.

Vlast u ime države više ne sme da se zadužuje netransparentno, po nepovoljnim kamatama i da kroz navodnu brigu o ekonomiji puni nekome džepove, a da narod na kraju grca vraćajući te dugove. Pandemija Korone će očigledno trajati i mi kao nacija moramo biti spremni da se prilagodimo svojim, a ne tuđim potrebama.

Zato je potrebno da se okrenemo domaćoj privredi i poljoprivredi i u domenu proizvodnje i prodaje forsirati naše proizvode, uz drastično smanjenje i totalnu zabranu uvoza svega što se u Srbiji može proizvesti i prodati na našem tržištu.

Informativna služba

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top