Home » OBAVEŠTENJA » Sloga: Premijeru, gde je sad država?

Sloga: Premijeru, gde je sad država?

Beograd, 1. decembar 2016.-  Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ javno pitaju premijera Srbije Aleksandra Vučića i Ministarstvo rada pod čijom je ingerencijom Inspektorat  da objasne građanima Srbije gde je sada država i šta nameravaju da urade povodom otpuštanja bolesne radnice i samohrane majke Nišlijke Violete Petrović iz Jure.

Sa punim pravom pitamo, budući da je sam premijer više puta u svojim istupima kao i tokom nedavne posete „Juri“ u Leskovcu izjavio da je sve idealno i da svako ima pravo na lečenje, bolovanje i rađanje dece po zakonu, ali i na osnovu mnogobrojnih izveštaja kontrole Inspekcije rada da tamo nisu ouočene veće nepravilnosti.

Pa koje veće nepravilnosti ima od otkaza bolesnoj ženi i samohranoj majci koja je nakon saznanja da je dobila karcinom i tretman hemoterapije otpuštena?

Dokle će te više tolerisati ponižavanja i istupe „Južnokorejske Jure“ koja je svojim stalnim ispadima postala najomrženija strana kompanija u Srbiji, ili će te opet da nas optužite da rasterujemo strane investitore. Treba li i ovog  puta da vas podsećamo za sva do sada nezakonita otpuštanje u toj kompaniji samo zbog pokušaja sindikalnog organizovanja, ili na nezabeleženu korupciju vašeg Inspektorata rada koja je umesto da štite radnike primila od nje donaciju u vidu automobila kao poklona.

Možda ste vi i dalje ubeđeni da je sve u Srbiji idealno po vašoj meri i viziji,  i da je to ona država koju hvalite gotovo svakodnevno pred domaćom i svetskom javnošću kao zemlju i narod velikih kapaciteta i potencijala za ulaganja, pa će te i ovog puta zažmuriti pred slučajem jedne bolesne majke za račun novih stranih ulaganja i procenata privrednog rasta.

Za nas je, međutim, svaki život itekako važan i bitan, u ovom slučaju bolesne radnice i samohrane majke, jer ako danas nju i slične ne zaštitite, džaba vam svi procenti!

Informativna služba

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

One comment

  1. MA KAKAV PREMIJER NITI ON ZNA STA MU SE DESAVA U DRZAVI JER SU BITNIJE TRKE FORMULE 1 NAVODNO JE TAMO RAZGOVARAO S TRAMPOVIM TIMOM ZNATE KAD CE TO DA BUDE NIKAD JER JE PODRZAO KLINTON SAMO SE NADAM DA NA NAREDNIM IZBORIMA NECE DA POBEDI JER NAJAVLJUJE I PARLAMENTARNE SA PREDSEDNICKIM IZBORIMA SRBI STAVITE PRST NA CELO PRE NEGO NEKOME DATE GLAS PA BOLJI JE I SESELJ JER NAS NECE SECATI U EVROPU NEGO OVAJ MADA I ON NIJE DOBRO RESENJE MOZDA BI PRAVIO VLADU S NJIM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content