Home » OBAVEŠTENJA » Sloga posthumno odala priznanje kolegi Dejanu Iliću iz Niša

Sloga posthumno odala priznanje kolegi Dejanu Iliću iz Niša

Predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović danas je u Kragujevcu na sednici Glavnog odbora sindikata, supruzi pokojnog kolege Dejana Ilića iz Niša, uručio posthumno priznanje za njegov sindikalni rad.

Na sednici Glavnog odbora doneta je i odluka da se u znak sećanja na tragično stradalog Ilića ustanovi priznanje koje će se dodeljivati najboljim sindikalnim poverenicima, aktivistima i pojedincima u promovisanju ideja i značaja sindikalizma.

Veselinović je prilikom uručenja plakete rekao da je kolega Ilić tokom bavljenja sindikatom ostavio neizbrisiv trag u Nišu i da je obaveza Sloge kao organizacije da se on i njegova dela nikada ne zaborave, kao ni njegova porodica.

“Insistiraćemo da se deci pokojnog kolege ispune sva ona obećanja data nakog njegove pogibje, posebno kompanije Filip Moris o upošljavanju njegovog sina koja još uvek nije realizovana, a gde je on radio više od 25 godina”, istakao je prvi čovek Sloge.

“Hvala što mu odajete priznanje za njegov rad, insistirate i zalažete da se on i njegova porodica nikada ne zaborave”, rekla je supruga Sonja Ilić .

Podsećanja, poverenik Sloge za Niš Dejan ilić (48) tragično je 4. januara ove godine stradao na Bulevaru Medijana u Nišu, kada su na ulici on i dvanaestogodišnji dečak Andrej Prenkljušaj brutalno zgaženi od strane Nemanje Stamenkovića (19) iz Beograda, čije suđenje je u toku.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” i pored smene predhodnog  načelnika niške Saobraćajne policije i dalje nisu zadovoljni bezbednošću saobraćaja u tom gradu, budući da se i dalje dešavaju takozvane “divlje vožnje i trke” motorima i skuterima po gradskom jezgru, posebno u letnjem periodu gde predstavljaju ozbiljnu opasnost za pešake i druge učesnike u saobraćaju.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*