Home » OBAVEŠTENJA » Sloga osnovala sinikat u kragujevačkoj fabrici Zastava oružje

Sloga osnovala sinikat u kragujevačkoj fabrici Zastava oružje

Najstarija fabrika oružja u ovom delu Evrope, Zastava oružje iz Kragujevca, koja je zvanično počela sa radom 1853. godine na praznik Svete Petke proslavila je svoj Dan, 161 godinu postojanja.

Udruženi sindikati Srbije Sloga nedavno su osnovali  sinikat u toj kragujevačkoj fabrici i sa zadovoljstvom su prihvatili poziv da za Dan fabrike budu gosti.

Svečanosti je prisustvovala delegacija sindikata koju su predvodili predsednik Željko Veselinović, potpredsednik Predrag Đuric i član GO Nikola Erić, zajedno sa predsednikom sindikata Sloga u Zastavi Oružje, Goranom Mandićem i njegovim saradnicima

Svečanost povodom ovog događaja je skromno obeležena sečenjem slavskog kolača u Staroj crkvi nadomak fabrike, a nakon toga je položen venac na spomenik velikom srpskom vojskovođi, vojvodi Radomiru Putniku.

Delegacija sindikata je potom obišla fabriku oružja i muzej u sastavu fabrike, koji je istorijski zmačajan, posebno u delu organizovanja radničkih štrajkova od nastanka fabrike.

Ističemo da Udruzeni sindikati Srbije Sloga imaju dobru saradnju sa sadašnjim generalnim direktorom, Mladenom Petkovićem. još iz perioda dok je vodio drugu fabriku iz sastava  namenske industrije, što se nastavilo na obostrano zadovoljstvo.

Kako su nam preneli predstavnici sindikata, kompanija Zastava Oružje ima posla za naredni period, budući da su potpisani ugovori za narednih nekoliko godina, što svakako deluje obećavajuce, za 2.300 zaposlenih koliko ih je sada.

Sloga pozdravlja sve napore da radnici imaju pristojne i redovne zarade.

Udruzeni sindikati Srbije Sloga imaju sindikate u valjevskom Krušiku, Prvom partizanu u Užicu, Prvoj Petoletci, Milanu Blagojevicu, Zastavi Oružju i Utvi, koje predstavljaju značajan broj zaposlenih u Namenskoj industriji, što mas void da u narednom periodu formiramo odbor namenske industrije.

Stoga, ističemo da se kao sindikat protivimo svakoj privatizaciji namenske industrije, koja po nama mora biti ključ srpske privrede.

 

informativna služba

 

.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*