Home » OBAVEŠTENJA » SLOGA: Orboviću, podnesi ostavku?
Ljubisav Orbović

SLOGA: Orboviću, podnesi ostavku?

Beograd, 10.07.2018. – Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pružaju punu podršku Kulturno umetničkom društvu „Branko Cvetković“ iz Beograda koji se bori da povrati svoj prostor koji im prodržavni Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) pokušava da nezakonito oduzme uz pomoć sudskih izvršitelja.

Pozivamo predsednika Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisava Orbovića da odmah ponese ostavku iz moralnog razloga, jer ovakvim potezima urušava i bruka celokupni sindikalni pokret u Srbiji.

Građani Srbije moraju da znaju da se kompletna imovina koju Savez samostalnih sindikata Srbije godinama baštini i rentira meri u hiljadama kvadrata po čitavoj Srbiji, da je ta imovina nezakonito uzurpirana od nas svih građana, a da im je to dozvoljeno od svake vlasti do sada da “ne talasaju” u tranziciji državnih preduzeća i firmi i otpuštanju radnika. Umesto članarine od radnika koji su se tranzicijom našli na ulici, država je taj sindikalni konklomerat funkcionera ušuškala u članarinu od rente i dok pojedini bivši radnici propalih preduzeća danas kopaju po kontejnerima, dok nam penzioneri prose novac za lekove, njihovi lideri imaju velike plate, automobile i lične šofere.

Da je tako svedoci smo da ne postoji nijedan zakon koji se tiče zaposlenih a da nije antiradnički, i koji nije donet u prećutnoj saglasnosti sa čelnicima Saveza samostalnih sindiata Srbije, sindikata koji je član Socijalno ekonomskog saveta (SES) i koji svojim učešćem u njemu daje direktnu podršku štetnim reformama. Slučaj sa KUD Branko Cvetković je samo kap u moru nezakonitog rentiranja, ali je uspeo javnosti Srbije da otvori oči i pokaže pohlepu ljudi koji sebe predstavljaju zaštitnicima radnika.

Treba podsetiti da je Savez samostalnih sindikata nesavesnim poslovanjem nedavno izgubio i najveću pozorišno-bioskopsku salu na Balkanu, salu Doma sindikata na Trgu Nikole Pašića u Beogradu koja je sada u privatnom vlasništvu. Da li je možda sudbina poslovnog prostora u ulici Mioša Pocerca slična?

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” ovim putem poručuju javnosti da će imovima koju lideri Saveza samostalnog sindikata Srbije “krčme” kad tad biti vraćena, odnosno namirena iz džepova i lične imovine sindikalnih funkcionera SSSS i njihove rodbine.

 

Informativna služba

 

 

 

.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*