Home » OBAVEŠTENJA » SLOGA: Nikad gore za radnike sa invaliditetom
SLOGA: Nikad gore za radnike sa invaliditetom

SLOGA: Nikad gore za radnike sa invaliditetom

Beograd, 03.12.2018.- Udruženi sindikati Srbije “Sloga” na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom upozoravaju da se u Srbiji od strane aktuelne vlasti nastavlja sa sistemskim urušavanjem prava radnika sa invaliditetom i da je svako obećanje vlasti o “kreiranju društva pristupačnog za sve“ velika neistina koja isključivo služi u svrhu dnevnopolitičkog propagandnog marketinga.

Ma koliko se vlast trudila da na današnji dan ukaže koliko je toga uradila i koliko će toga još učiniti za osobe sa invaliditetom u Srbiji kako bi se oni uključili u sve društvene sfere života, demantuju ih činjenice da je nikad gore za radnike sa invaliditetom, budući da se sistemski godinama unazad gase državna preduzeća za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Samo u 2018. godini, uprkos svim predhodnim obećanjima ministra rada Zorana Đorđevića i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića otpušteno je i na ulicu isterano uz socijalni program više od 150 radnika novosadskog DES-a, državnog preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Invalidi su otpušteni sa otpremninom, bez povezanog radnog staža, neisplaćenih zarada i primanja koja bi trebalo da imaju po zakonu kada ostanu bez posla i prijave se Nacionalnoj službi zapošljavanja.

Ovim se samo nastavlja dodatna pojačana isključenost iz društva osoba sa invaliditetom, uz ozbiljan rast njihovog siromaštva i visoke stope nezaposlenosti.

Informativna služba

 

 

 

.

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top