Home » OBAVEŠTENJA » Sloga na uličnim demostracijama u Briselu, policija interveniše!

Sloga na uličnim demostracijama u Briselu, policija interveniše!

(Brisel – Beograd) 9. novembar 2014. godine — Prema poslednjim informacijama od naših predstavnika koji se nalaze u Briselu, u toku su velike demonstracije protiv vladinih mera štednje koje od četvrtka gotovo ne prestaju.

brisel

U poslednjem kontaktu sa predstavnicima „Sloge“ u Briselu sazanejmo da su u toku veliki protesti kojima su se u duhu radničke i sindiklne solidarnosti priključili i naši predstavnici, a zastave našeg sindikata vijore se ulicama Brisela zajedno sa bratskim zastavama drugih organizacija sa kojima „Sloga“ ima saradnju.

Kako saznajemo u ovom trenutku interveniše i policija…

Kontakt sa našim sindikalcima je otežan i više vesti sa lica mesta očekujemo u toku večeri.

Kako smo vas ranije obavestili, predsednik „Sloge“ Željko Veselinović i potpredsednik Vladimir Radosavljević u petak su hitno otputovali u Brisel na poziv svojih kolega iz evropskih sindikata.

Oni su prisustvovali sastanku „Mreže sindikata “, na kojoj se razmatrala situacija unutar sindikalnog pokreta u Evropi i tražila strategija za odbranu dostojanstvenog rada, borbe protiv mera štednje i rastuće pretnje ekstremne desnice.

Uskoro više….

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*