Home » OBAVEŠTENJA » Sloga: Ko uništava GSP “Beograd”!?
Sloga: Ko uništava GSP “Beograd”!?

Sloga: Ko uništava GSP “Beograd”!?

Beograd, 12.06.2017. – Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozivaju gradonačelnika Beograda i gradsku vlast da kažu svojim građanima i radnicima GSP “Beograd” po čijem nalogu je 14 profitabilnih linija tog preduzeća ustupljeno privatnim prevoznicima.

Prosto je neverovatno da linije koje su od samog osnivanja tog preduzeća i njihovog uvođenja, od svih do sada gradskih vlasti i onih koji su rukovodili prepoznatne kao važne, profitabilne i kao arterije koje održavaju sistem solventnosti, sada budu ustupljene privatnim prevoznicima.

Očigledno je da su namere nekih ljudi da se GSP “Beograd” trajno uruši solvetnost, posle čega bi se to javno preduzeće pretvorilo u privatno, a pojedinim interesnim grupama i tajkunima omogućilo da dođu u posed nekretnina na atraktivnim lokacijama u Beogradu, poput saobraćajnog pogona “Kosmaj” na autoputu ka Nišu, “Karaburme” na Dorćolu, ili onih u neposrednoj blizini naselja “Belvil”, “Delta Sitija”, “Bloka A” i drugih.

Smatramo da gradska vlast, ali i republička na ovo mora hitno da reaguju, budući da su došli na obećanjima da će povećati ulaganje u GSP “Beograd”, kupiti nova vozila, otvarati nove linije, zaposliti nove radnike i samim tim i građanima poboljšati usluge prevoza.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” i Sindikat Sloga GSP “Beograd” će pomno pratiti dalje događaje u tom preduzeću, kako bi se sprečila po našem mišljenju prikrivena namera njegovog sistematskog uništenja, pljačke i otpuštanja radnika.

Informativna služba

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top