Home » OBAVEŠTENJA » Slediti primer Ministarstva odbrane

Slediti primer Ministarstva odbrane

Beograd, 30. mart 2015. — Sindikat policije Sloga pozdravlja današnji potez Ministarstva odbrane i jedne od poslovnih banaka koje posluju na srpskom tržištu novca o sklopanju ugovora o dugoročnom stambenom kreditiranju pripadnika vojske.

logo sloga sindikatIskreno se nadamo da će i naše Ministarstvo i resorni ministar Stefanović takođe pronaći način za stambeno zbrinjavanje zaposlenih u MUP-u, koji su za razliku od pripadnika Vojske Srbije dugi niz godina u zapećku dnevne politike i nemaju jasan način rešavanja tog izuzetno gorućeg problema.

Građani Srbije treba da znaju da većina pripadnika policije koje vidi na ulicama, posebno Beograda, nema rešeno pitanje stanovanja, a neki od njih žive u podrumima i uslovima nedostojnim čoveka i države koju svakodnevno predstavljaju.

Ovo ne samo da ugrožava pravo na dostojanstven život zagarantovan Ustavom, već i napore da dugo najavljivani projekat „policajac u lokalnoj zajednici“ ozbiljno zaživi, jer nema efekta ako taj policajac kao „pouzdani komšija“ ne stanuje u okruženju o kom treba da brine i da ga štiti od kriminala.

Stoga, iskreno se nadamo da će i naše Ministarstvo sa resornim ministrom prepoznati dobar potez kolega iz Vojske Srbije, uraditi nešto slično, i napokon omogućiti svojim zaposlenima da kroz povoljne kredite sa nižom i prihvatljivom kamatom dođu do krova nad glavom i mirnijeg života.

Ministarstvo odbrane i Sosijete ženeral banka sklopili su danas ugovor o dugoročnom stambenom kreditiranju kojim će biti rešeno stambeno pitanje oficira i podoficira Vojske Srbije. – link: Gašić: Povoljni stambeni krediti za vojsku

Pavle Heđeši, glavni poverenik

Sindikata policije Sloga

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*