Home » SAOPŠTENJA » ŠKOLA EKONOMIJE ZA SINDIKALNE AKTIVISTE

ŠKOLA EKONOMIJE ZA SINDIKALNE AKTIVISTE

Beograd, 10. april 2014. – Seminar “Škola ekonomije za sindikalne aktiviste” u organizaciji Friedrih Ebert fondacije, održana je od 4 do 6 aprila u mestu Ečka, u Lovačkom Dvorcu Kaštel, smeštenom u srcu Vojvođanske ravnice i objektu namenjenom organizaciji seminara i raznih drugih poslovnih skupova.

0

Sindikalni aktivisti iz nekoliko sindikata, među kojima i predstavnici Sloge: Nataša Gligorijević, Predrag Adamov, Danijel Paunović, Aleksandar Knežević i Svetlana Garčević –Petko, tokom seminara odslušali su predavanja na temu ekonomije, predavača i moderatora seminara Svetozara Tanaskovića, asistenta na Ekonomskom Fakultetu koji je i stručni saradnik u Fondaciji za razvoj ekonomskih nauka u Beogradu.

Nataša Gligorijević, Predrag Adamov, Danijel Paunović, Aleksandar Knežević i Svetlana Garčević –Petko.

Nataša Gligorijević, Predrag Adamov, Danijel Paunović, Aleksandar Knežević i Svetlana Garčević –Petko.

Cilj seminara je upoznavanje i usavršavanje sindikalnih aktivista sa sistemom ekonomije i njenog funkcionisanja, kako bi stekli neophodna iskustva u budućim kolektivnim pregovaranjima sa poslodavcima i na najbolji mogući način primenili stečena znanja.

Prvog dana predavanja polaznicima seminara objašnjeni su principi ekonomskog ponašanja i delovanja i osnovne funkcije tržišta u razvijenim ekonomskim sistemima.

2

Tokom narednih nekoliko dana, tokom interaktivnog predavanja u kojima međusobno komuniciraju predavač i učesnik, polaznici su upoznati sa ulogom države i mehanizmima intervencija na tržištu, objašnjeni su im primeri neefikasnih tržišnih ishoda, primeri različitih tipova tržišta.

Govorilo se i o makroekonomiji, formiranju cena i inflaciji, kako funkcioniše budžet, porez, fiskalna politika, tok novca i devizni kurs.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” se zahvaljuju fondaciji Fridrih Ebert, direktoru u Beogradu Heinzu Albertu Huthmacheru i njihovom koordinatoru za rad sa sindikatima Bojanu Lađevcu na pozivu i učešću naših aktivista u ovom projektu, ali i drugim zajedničkim projektima u budućnosti koji će itekako značiti za budući rad našeg sindikata.

Informativna služba USS Sloga

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content