Home » SAOPŠTENJA » ŠKOLA EKONOMIJE ZA SINDIKALNE AKTIVISTE
ŠKOLA EKONOMIJE ZA SINDIKALNE AKTIVISTE

ŠKOLA EKONOMIJE ZA SINDIKALNE AKTIVISTE

Beograd, 10. april 2014. – Seminar “Škola ekonomije za sindikalne aktiviste” u organizaciji Friedrih Ebert fondacije, održana je od 4 do 6 aprila u mestu Ečka, u Lovačkom Dvorcu Kaštel, smeštenom u srcu Vojvođanske ravnice i objektu namenjenom organizaciji seminara i raznih drugih poslovnih skupova.

0

Sindikalni aktivisti iz nekoliko sindikata, među kojima i predstavnici Sloge: Nataša Gligorijević, Predrag Adamov, Danijel Paunović, Aleksandar Knežević i Svetlana Garčević –Petko, tokom seminara odslušali su predavanja na temu ekonomije, predavača i moderatora seminara Svetozara Tanaskovića, asistenta na Ekonomskom Fakultetu koji je i stručni saradnik u Fondaciji za razvoj ekonomskih nauka u Beogradu.

Nataša Gligorijević, Predrag Adamov, Danijel Paunović, Aleksandar Knežević i Svetlana Garčević –Petko.

Nataša Gligorijević, Predrag Adamov, Danijel Paunović, Aleksandar Knežević i Svetlana Garčević –Petko.

Cilj seminara je upoznavanje i usavršavanje sindikalnih aktivista sa sistemom ekonomije i njenog funkcionisanja, kako bi stekli neophodna iskustva u budućim kolektivnim pregovaranjima sa poslodavcima i na najbolji mogući način primenili stečena znanja.

Prvog dana predavanja polaznicima seminara objašnjeni su principi ekonomskog ponašanja i delovanja i osnovne funkcije tržišta u razvijenim ekonomskim sistemima.

2

Tokom narednih nekoliko dana, tokom interaktivnog predavanja u kojima međusobno komuniciraju predavač i učesnik, polaznici su upoznati sa ulogom države i mehanizmima intervencija na tržištu, objašnjeni su im primeri neefikasnih tržišnih ishoda, primeri različitih tipova tržišta.

Govorilo se i o makroekonomiji, formiranju cena i inflaciji, kako funkcioniše budžet, porez, fiskalna politika, tok novca i devizni kurs.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” se zahvaljuju fondaciji Fridrih Ebert, direktoru u Beogradu Heinzu Albertu Huthmacheru i njihovom koordinatoru za rad sa sindikatima Bojanu Lađevcu na pozivu i učešću naših aktivista u ovom projektu, ali i drugim zajedničkim projektima u budućnosti koji će itekako značiti za budući rad našeg sindikata.

Informativna služba USS Sloga

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top