Home » PRENOSIMO » SINDIKATI ZAVODA PREDALI POTPISE KRAGUJEVČANA GRADONAČELNIKU

SINDIKATI ZAVODA PREDALI POTPISE KRAGUJEVČANA GRADONAČELNIKU

Izvor: glassumadije.rs, 01.07.2019. – Računi Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika danas su odblokirani, zaposleni su primili platu, ali su sindikati predali gradonačelniku Kragujevca oko 11.000 potpisa Kragujevčana koji su protekle dve nedelje tražili da se spase ova zdravstvena ustanova.

Pored peticije, sindikati su uputili pismo javnosti kojim se su se zahvalili građanima koji su “svojim nesebičnim zalaganjem u potpisivanju peticije omogućili da se prikupi ovoliki broj potpisa”.

Istovremeno, zatražili su smenu direktora dr Antonia Dimitrovskog, zamenice direktora Darinke Stožinić, pomoćnika Zorana Ćirovića, načelnice pravno ekonomske struke Vesne Nikolić i glavne sestre Zavoda Danijele Bogdanović.

„Naš dalji cilj je rešavanje statusa zavoda i da se konačno dovede stručni kadar koji bi rešio ovu situaciju i konačan status Zavoda“ –  rekao je Nikola Erić iz granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite “Sloga” .

Podsetimo, Agencija za privredne registre povukla je 28. juna odluku o prinudnoj likvidaciji i donela Rešenje o obustavljanju likvidacije, čime je vratila Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika u pređašnje stanje. Od pokretanja likvidacije sindikati su tražili transformaciju ove zdravstvene ustanove u zavod iz statusa privrednog društva, u kome je trenutno.

 

 

 

 

.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content