Home » OBAVEŠTENJA » Sindikati nagoveštavaju da će tražiti učešće u dobiti od koncesione naknade

Sindikati nagoveštavaju da će tražiti učešće u dobiti od koncesione naknade

Beograd, 06.09.2018. godine. – Sindikati Aerodroma Nikola Tesla Beograd, pozdravili su prenetu izjavu koju je dao ministar finansija g. din. Siniša Mali koji je prema navodima izjavio “ francuska kompanija Vinci, uplatiće koncesionu naknadu do kraja godine”.

Istovremeno sindikati traže da se sve strane u procesu pridržavaju zakona, da poštuju mišljenje sindikata, koji se u ovom momentu zalažu za zvanične pregovore u cilju ublažavanja socijalnih, ekonomskih i pravnih posledica koje radnici mogu imati.

Sindikati nagoveštavaju da će tražiti učešće u dobiti od koncesione naknade, jer smatraju da su radnici ostvarili maksimalan napor u cilju podizanja nivoa usluge, nivoa poslovanja i povećanju broja operacija kao i povećanju broja putnika.

Navedeno za posledicu ima da su poznata svetska imena kompanija, konkurisale na tenderu te da je kao “pobednik” kompanija VINCI, prepoznala svoj interes između ostalog i u kapacitetu radne snage i potencijala radnika.

Sindikati:

Sindikat Sloga Aerodroma Nikola Tesla Beograd
Nezavisni sindikat Aerodroma Nikola Tesla
ASNS Aerodrom Nikola Tesla
Sindikat zaposlenih u AD Aerodrom Nikola Tesla

 

 

 

 

.

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*