Home » OBAVEŠTENJA » Sindikat „Sloga“ sa rukovodstvom Infrastruktura Železnice Srbije

Sindikat „Sloga“ sa rukovodstvom Infrastruktura Železnice Srbije

Beograd, 24.07.2017. –  Sindikat „Sloga železnice Srbije“ danas je u Beogradu održao sastanak sa rukovodstvom Infrastruktura Železnice Srbije a.d. na kome su izneti problemi železničara sa kojima reprezetativni sindikati očigledno nemaju vremena da se bave.

Predstavnici „Sloge“  su poslovodstvu izneli niz problema sa kojima su svakodnevno suočeni železničari i ukazali na alarmantno stanje bezbednosti železničkog saobraćaja, ukazali na loše i nestručne kadrove na rukovodećim mestima i na druge probleme koje treba što pre rešiti.

Saša Stanojević, predsednik sindikata „Sloga železnice Srbije“ istakao je neophodnost hitne potrebe za poboljšanjem materijalnog položaja zaposlenih, ali i nabavkom službene uniforme, zaštitne opreme, ručnih signalnih sredstava, i da se  zaposlenima vrate povlastice za prevoz vozovima, p-4, ukine  polaganje periodičnih ispita.

Predstavnici „Sloge“ tražili su da se uvedu interni konkursi za slobodna radna mesta, da se prekine sa partokratiskim zapošljavanjem, počne sa izradom novih saobraćajnih pravilnika i uputstava , novih poslovnih redova stanice, ponaosob za sva tri preduzeća.

Sindikat „Sloga“ na sastanku su predstavljali predsednik sindikata „Sloga železnice Srbije“ Saša Stanojević i potpredsednik USS  Sloga Vladimir Radosavljević.

Infrastruktura Železnice Srbije a.d. predstavljali su  v. d. generalni direktor Dušan Garibović, njegov zamenik Milan Šegan, direktor za saobraćajne poslove Milan Maksimović i menadžer preduzeća Zoran Dinčić.

 

Informativna služba USS „Sloga“

Milica Stanojević

 

 

….

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*