Home » OBAVEŠTENJA » Podrška inicijativi Udruženja građana „Izbor postoji“ iz Bora

Podrška inicijativi Udruženja građana „Izbor postoji“ iz Bora

Beograd, 24.07.2017. –

Nekoliko godina veći deo nevladinog sektora, pojedine opozicione političke stranke, kao i udruženja roditelja dece sa teškoćama u razvoju apeluju na narodne poslanike i Narodnu Skupštinu Republike Srbije da se izglasa zakon „Roditelj – staratelj“, ali bez obzira na njihova zalaganja, ovaj predlog još uvek nije na dnevnom redu.

Ovim zakonom bi se status roditelja dece sa teškoćama u razvoju izjednačio sa statusom staratelja/hranitelja i postoji u svim bivšim državama SFRJ sem u Srbiji i Bosni.

Ako pođemo od toga da je većini te dece neophodno lečenje i skupe terapije, a takođe i celodnevna briga od strane roditelja, koji su time onemogućeni da budu u stalnom radnom odnosu, onda dolazimo do činjenice da je nezaintresovanost naše Vlade za svaku osudu javnosti.

Briga za budućnost jedne države pokazuje se preko brige za njenu decu koja će tu budućnost činiti.

Udruženi sindikati Sloga oštro osuđuju odluku vladajuće većine da ovaj problem godinama ostavlja po strani, diskriminišući time najosetljivije grupe našeg društva.

Iz tog razloga podržavamo i inicijativu Udruženja građana „Izbor postoji“ iz Bora, koje organizuje građane Bora da davanjem svojih potpisa peticiji kojom se zahtevaju lični pratioci i defektolozi pri predškolskim ustanovama, vrše pritisak i na čelnike opštine Bor i na poslanike iz Bora u Skupštini RS.

Pored prava radnika i osnovnih ljudskih prava ne smemo zaboraviti na prava onih koji će činiti našu buduću državu.

Njihova prava su naša obaveza.

Nadamo se da će zahtevi građana dopreti i do vladajuće većine u Skupštini i time opravdati pravo da se zovu NARODNI poslanici.

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*