Home » OBAVEŠTENJA » Saslušan zbog intervjua „Svedoku“

Saslušan zbog intervjua „Svedoku“

Predsednik sindikata „Sloga“ u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane Dejan Pavlović danas je saslušan zbog intervjua „Svedoku“, objavljenom 10. marta, i tom prilikom je negirao sve što mu se stavlja na teret, pogotovo da je odao “vojnu tajnu”, koja po zakonu i ne postoji.

Pavlović je, u izjavi FoNetu, potvrdio da je dao iskaz ovlašćenom predstavniku svoje jedinice iz sastava Komande za obuku. Kako je objasnio, radi se o disciplinskom postupku pokrenutom protiv njega zbog sumnje da je prekršio član 149. Zakona o vojsci, koji se odnosi na nanošenje štete ugledu pripadnika Vojske.

On nije želeo da govori o detaljima saslušanja, ali je rekao da će za svedoka pozvati ministra odbrane Aleksandra Vulina, ukoliko postupak protiv njega bude nastavljen.

Najavio je i da će podneti krivičnu prijavu protiv Ministarstva i Vojske zbog ometanja sindikalnog rada. Pavlović je u intervjuu „Svedoku“ govorio i o odlivu kadra iz Vojske Srbije.

 

IS

 

Povezana vest: Ljudi beže iz vojske

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*