Home » OBAVEŠTENJA » Radnici Jure ostaju bez posla?!

Radnici Jure ostaju bez posla?!

Izvor: TV N1, Beta, 24.09.2018.

Lokalni mediji sa juga Srbije prenose da će otkaze dobiti 350 radnika zbog, kako navode, premeštanja dela proizvodnje u Albaniju. Jura, te navode – demantuje.

Kako je u zvaničnom saopštenju Jure navedeno, u toj kompaniji neće biti otpuštanja i ne postoje planovi za preseljenje dela proizvodnje u Albaniju.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je da u ugovoru sa Jurom piše da ta južnokorejska kompanija do 2021. godine ima obavezu da zadrži sve zaposlene radnike.

„Do kraja godine u Jurinim postojećim fabrikama biće zaposleno još 200 radnika i 750 radnika u četvrtoj fabrici“, rekao je Cvetanović.

Optimizam gradonačelnika Leskovca, međutim, ne deli i poverenik “Sloge” za taj grad Ivan Krstić.

“Pogon koji je već napravljen je bukvalno prazan. Znači nema ništa u njemu. Nema ni jedne mašine… Nema nikakvih naznaka da će tu neko da radi” – rekao je za TV N1 Ivan Krstić.

Lokalni portal Jugmedija je objavio da će fabrika Jura, otvorena u Leskovcu 2012. godine, za šta je dobila subvencije države Srbije po oko 7.000 evra za svakog novozaposlenog radnika i garantovala da neće biti otpuštanja u narednih pet godina, deo proizvodnje u tom gradu premestiti u Albaniju.

Informativna služba

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*