Home » OBAVEŠTENJA » Protest završen, čeka se sastanak

Protest završen, čeka se sastanak

Aranđelovac, 14. mart 2016. –  Stotinak bivših radnika „Elektroporcelana“ i „Šamota“ iz Aranđelovca jutros se okupilo pred zgradom opštine zahtevajući od lokalne samouprave da se aktivnije uključi u reševanje njihovih problema koje se ogleda u isplati zaostalih zarada, uplati i povezivanju radnog staža.

Okupljenim radnicima i predstavnicima sindikata se pred zgradom obratio predsednik opštine Bojan Radović, koji im je saopštio da će u toku dana primiti delegaciju radnika, kako bi razgovarao sa njima u pokušajima da se pronađe adekvatno rešenje za njihov problem.

U toku dana očekujemo razgovor sa prvim čovekom opštine, a u zavisnosti od ishoda sastanka donećemo i našu odluku o tome na koji način nastaviti sa borbom za ostvarivanje svojih prava.

Iako je Vlada Srbije donela uredbu  da se svim radnicima čija su preduzeća otišla u stečaj poveže staž, a da se neisplaćene zarade isplate iz stečajne mase, nas to još više brine, budući  da prema informacijama gubici naših preduzeća premašuju vrednost celokupne imovine, pa bi u najgorem slučaju pored već izgubljenog radnog mesta mogli i da ostanemo bez ičega, i bez para i bez zasluženih penzija.

Pored upisa radnog staža, država radnicima ova dva nekadašnja industrijska giganta, koji su od prošle godine u stečaju, duguje između 14 i 19 plata, dok se samo šamoterima duguje čak 30.

Skup radnika tokom kojeg nije bilo incidenta počeo je jutros oko devet i trajao je do nešto posle 10 časova, nakon čega su se svi učesnici mirno razišli.

Ivan Ivanović,

Sindikat „Sloga Elektroporcelan“ i poverenik USS „Sloga“ za Aranđelovac

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*