Home » SLOGA VESTI » Pretnja listu Danas je terorizam
Pretnja listu Danas je terorizam

Pretnja listu Danas je terorizam

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” najoštrije osuđuju pretnje upućene novinarima dnevnog lista Danas, da će njihovi novinari, urednici, saradnici i kolumnisti završiti kao njihove francuske kolege iz Šarli Ebdoa.

Sa velikom zabrinutošću ukazujemo da ovo nije nastavak kontinuiranog ugrožavanja bezbednosti nezavisnih i profesionalnih novinara u Srbiji, ovo je sada postala ozbiljna pretnja, koja je u francuskom slučaju “Šarli Ebdo“ okarakterisana terorističkim činom.

Upravo na osnovu ovoga, Srbija može i mora da zatraži “crveni zahtev” za pomoć Interpola, imajući u vidu da je pretnja upućena preko mejla “Proton VPN servera”, čije je sedište u Švajcarskoj.

S obzirom da mejl sadrži i direktne pretnje po život zaposlenih i njihovih saradnika, zahtevamo brzo i efikasno postupanje nadležnog tužilaštva i policije, kao i fizičko obezbeđenje objekata u kojima zaposleni rade, i zaštitu imenovanih u do sada najjezivijim pretnjama upućenim novinarima, ikada.

Najveću odgovornost za eventualne posledice snosi i snosiće aktuelna vlast u Srbiji, koja ne libeći se ničega, čak i zbog najmanje kritike, gotovo danonoćno na medijima sa nacionalnom frekvencijom do Narodne skupštine – targetira novinare i njihove redakcije na podobne i nepodobne, posebno one u vlasništvu “United Media”, stavljajući ih u kontekst neprijatelja i mrzitelja svoje zemlje, što je stvarilo upravo ovakvu negativnu i mržnjom zatrovanu klimu u kojoj se danas nalazimo.

Novinari kao medijski radnici zaslužuju posebnu pažnju i mi na ovaj način iskazujemo punu solidarnost sa njima i ukazujemo koliko nam je važno da svako u našoj zemlji bude bezbedan i siguran.

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Comments are closed.

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top