Home » OBAVEŠTENJA » Presuda Novici Antiću je politički proces
Novica Antić

Presuda Novici Antiću je politički proces

Beograd, 18.01.2018. g – Jučerašnja presuda Vojnodisciplinskog suda u Nišu kojom je predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić osuđen na vraćanje u predhodni čin za Udružene sindikate Srbije “Sloga” predstavlja politički montiran prosec i pojačan obračun vlasti sa svima koji se usude da ukažu na neke nepravilnosti i povredu vladavine prava i zakona.

Pozivamo Vojnodisiplinski organ da u postupku žalbe postupi u skladu sa Ustavom i poništi presudu, budući da je Ustavni sud dao stav i mišljenje da Vojnodisciplinski sud nije sud, već organ uprave unutar Vojske Srbije.

Od načelnika generaštaba Ljubiše Dikovića tražimo da odmah prestane sa pritiskom na kolege iz Vojnog sindikata Srbije i njihovog predsednika, budući da je upornost kojom on i vojni vrh odbijaju saradnju i dijalog sa tim sindikatom ušla u fazu paranoičnog straha da su im svi koji ne misle kao državni vrh neprijatelji.

Ovim, nažalost, samo pokazuju svoju nesposobnost da korišćenjem racionalnog izvuku korist od socijalnog dijaloga sa sindikatima i učvrste vladavinu prava i zakona unutar Vojske Srbije.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” najoštrije osuđuju ovakav postupak prema kolegi Novici Antiću i Vojnom sindikatu Srbije i pozivaju druge aktere u sindikalnom životu Srbije da se pridruže u solidarnosti i osudi kršenja vladavine prava i zakona.

Informativna služba

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*