Home » OBAVEŠTENJA » Presuda Novici Antiću je politički proces
Presuda Novici Antiću je politički proces

Presuda Novici Antiću je politički proces

Beograd, 18.01.2018. g – Jučerašnja presuda Vojnodisciplinskog suda u Nišu kojom je predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić osuđen na vraćanje u predhodni čin za Udružene sindikate Srbije “Sloga” predstavlja politički montiran prosec i pojačan obračun vlasti sa svima koji se usude da ukažu na neke nepravilnosti i povredu vladavine prava i zakona.

Pozivamo Vojnodisiplinski organ da u postupku žalbe postupi u skladu sa Ustavom i poništi presudu, budući da je Ustavni sud dao stav i mišljenje da Vojnodisciplinski sud nije sud, već organ uprave unutar Vojske Srbije.

Od načelnika generaštaba Ljubiše Dikovića tražimo da odmah prestane sa pritiskom na kolege iz Vojnog sindikata Srbije i njihovog predsednika, budući da je upornost kojom on i vojni vrh odbijaju saradnju i dijalog sa tim sindikatom ušla u fazu paranoičnog straha da su im svi koji ne misle kao državni vrh neprijatelji.

Ovim, nažalost, samo pokazuju svoju nesposobnost da korišćenjem racionalnog izvuku korist od socijalnog dijaloga sa sindikatima i učvrste vladavinu prava i zakona unutar Vojske Srbije.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” najoštrije osuđuju ovakav postupak prema kolegi Novici Antiću i Vojnom sindikatu Srbije i pozivaju druge aktere u sindikalnom životu Srbije da se pridruže u solidarnosti i osudi kršenja vladavine prava i zakona.

Informativna služba

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top