Home » ОБАВЕШТЕЊА » ПРЕКИПЕЛО! ГЛАДНИ РАДНИЦИ ИЗЛАЗЕ НА УЛИЦЕ
ПРЕКИПЕЛО! ГЛАДНИ РАДНИЦИ ИЗЛАЗЕ НА УЛИЦЕ

ПРЕКИПЕЛО! ГЛАДНИ РАДНИЦИ ИЗЛАЗЕ НА УЛИЦЕ

Извор: Курир, 02.09.2017.

У претходних 15 година, грађани Србије никад нису горе живели. Иако се фингирају статистички подаци, реалност је да никад нисмо имали већу незапосленост, док нам, са друге стране, минимална и просечна зарада никад нису биле мање. Стога, управо је сада право време за удружену делатност синдиката – каже за Курир Жељко Веселиновић, председник Удружених синдиката Србије „Слога“

Синдикати у Србији подржали су идеју председника Војног синдиката Србије Новице Антића да се синдикалне организације удруже у заједничкој борби за бољи положај радника у Србији!

Вође синдикалаца у разговору за Курир кажу да је одлична идеја да се велики марш радника организује 6. октобра, јер је тај датум прави симбол пропасти државе, која након петооктобарских промена никад није доживела боље сутра. Уколико се синдикати удруже, на улицама би на јесен могло да буде и преко 100.000 грађана.

– У претходних 15 година, грађани Србије никад нису горе живели. Иако се фингирају статистички подаци, реалност је да никад нисмо имали већу незапосленост, док нам, са друге стране, минимална и просечна зарада никад нису биле мање. Стога, управо је сада право време за удружену делатност синдиката – каже за Курир Жељко Веселиновић, председник Удружених синдиката Србије „Слога“, који броје око 80.000 чланова.

Он додаје да је о заједничком деловању, али и маршу радника спреман да што пре разговара са Антићем.

– Оно што је битно јесте да у овом удруженом деловању не буду лица и продржавни синдикати који су и раније радили на компромитовању синдикалних организација и ометању њиховог удруживања – закључује Веселиновић.

Врућу јесен у синдикалној борби најавио је и Вељко Мијаиловић, председник Полицијског синдиката Србије.

– Подржавам сваку врсту активности која има за циљ скретање пажње на тежак и робовски положај радника у Србији, као и тежње за унапређем радног и материјалног статуса радника – објашњава Мијаиловић, који каже да је „апсолутно недопустиво да се политичке гарнитуре енормно богате и уживају дерући кожу с леђа радницима“:

– Искрена и поштена синдикална сцена мора да се уједини како бисмо се одбранили од даљег урушавања система.

Подржали и просветари и оружари

САМО ДА СЕ ПРОТЕСТ НЕ ПОЛИТИЗУЈЕ

И представници просветних синдиката, али и оружара спремни су да разговарају са Антићем.

– Једини услов да подржимо марш радника је да тај скуп не буде политички. Јесмо за заједничку борбу, али смо разочарани у све политичаре – истиче Јасна Јанковић, председница Уније синдиката просветних радника Србије (УСПРС), док Драган Илић, председник Самосталног синдиката „Застава оружја“, наглашава да је тај синдикат спреман да разговара о свему што може допринети бољем положају радника.

 

Повезане  вести: NARODU PREKIPELO! PREDSEDNIK VOJNOG SINDIKATA SRBIJE: Gladni smo, idemo na ulice! Radnici će marširati 6. OKTOBRA!

 

 

 

 

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top