Home » OBAVEŠTENJA » Kakav crni taksi, u Srbiji bi đacima oteli i užinu

Kakav crni taksi, u Srbiji bi đacima oteli i užinu

01.09.2017. –  I ova školska godina započela je štrajkom nezadovoljnih i svake godine sve siromašnijih prosvetnih radnika širom Srbije. Štrajk, međutim, podgreva i današnja izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će radnici u prosveti  veoma brzo imati veće plate, „ne velike, ne dovoljne, ali svakako veće nego ikada“.

Vučić je to rekao posle obilaska renovirane zgrade Gimnazije i Tehničke škole u Majdanpeku, iako nije više na funkciji premijera, već predsednika države u čijoj nadležnosti nisu odluke o platama.

Kakva manipulacija socijalnim stanjem radnika u prosveti, ali roditelja čiji bi bes trebalo da bude usmeren ka nastavnicima!

Ovih dana na Fejzbuku kruži zanimljiv status izvesnog Slobodana Mufića iz Zagreba koji se preselio prošle godine sa porodicom u Švedsku.

Mufić je opisao upis svog deteta u švedsku osnovnu školu, u kojoj učenici zadužuju ajpod i besplatni školski pribor, pa čak i da ih taksi vozi do škole, dok za razliku od njih srpski đaci još uvek šilje olovke, a roditelji se kreditima zadužuju kako bi im kupili školske udžbenike.

A kakvo je pravo stanje u Srbiji, nedavno nam je potvrdio i sam ministar prosvete Mladen Šarčević kojeg je naljutila nezadovoljna građanka i upitala „zašto ta priča da su udžbenici besplatni, kad očigledno nisu“.

Šarčević joj je odgovorio : „Nisam ja vama pionir ovde, da me ispitujete kao dete“, dodajući da je građanka drska.

Draga deco, srećan vam polazak u školu i izvinite na štrajku, jer mora se. Kako je krenulo, uskoro će ovi iz vlasti početi da vam otimaju i užinu koju ste poneli od kuće!

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*