Home » OBAVEŠTENJA » Sloga: Protiv poskupljenja struje

Sloga: Protiv poskupljenja struje

Beograd, 31.08.2017.-

Apsolutno se protivimo bilo kakvom poskupljenju struje od 1. oktobra koje zahteva EPS, jer će ono doneti samo nove namete građanima u vidu neizostavnih i nekontrolisanih korekcija cena životnih namirnica i robe široke potrošnje.

Smatramo da je nema opravdanog razloga za povećanje cene struje od dva procenta, koliko traži EPS od Agencije za energetiku, uz obrazloženje da se radi o usklađivanju za deo inflatornog kretanja, budući da se ni plate ni penzije u Srbiji ne usklađuju sa tim parametrima.

Mislimo da je zahtev za povećanjem isključivo uslovljen nedavnom posetom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetskom bankom nakon revizije u poslovanje EPS-a, gde je očigledno uočen značajan gubitak nastao kao posledica lošeg i nestručnog poslovanja, kao i neuspelog pokušaja da se on sanira preko ispostave lažnih obračuna struje građanima početkom godine.

U toj skandaloznoj aferi koja nikada nije do kraja adekvatno razjašnjena, tadašnji premijer a sada predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da se radi o skandalu koji se ne sme ponoviti.

Zato, umesto povećanja cene struje, predlažemo da EPS smanji broj članova u svojim upravnim i nadžornim odborima, ukine apanaže za njihov (ne)rad, ugasi izmišljena radna mesta, kao i prestane sa uplatama izdašnih milionskih sredstava svojim lojalnim sindikatima, što je verovatno iznos od dva procenta koji se traži kroz povećanje.

Srbija je zemlja za nezavidnim socijalnim položajem većine stanovništva, a struja kao strateški energent je poslednji bastion njihovog ličnog dostojanstva.

Informativna služba

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content