Home » OBAVEŠTENJA » PREDSEDNIŠTVO SLOGE RAZMATRALO BUDUĆU POMOĆ UGROŽENIMA

PREDSEDNIŠTVO SLOGE RAZMATRALO BUDUĆU POMOĆ UGROŽENIMA

Beograd, 23. maj 2014. godine – Predsedništvo Udruženih sindikata Srbije “Sloga” danas je u Beogradu održalo vanrednu sednicu na kojoj se razmatrala aktuelna pitanja u vezi poplava sa katastrofalnim posledicama.

CAM01022

Na sastanku je izneto da je dosta kuća i stanova članstva oštećeno i uništeno u poplavama, posebno u Obrenovcu, ali i u drugim mestima u kojima Sloga ima sindikate.

Sindikat će uputiti cirkularno pismo svim svojim članicama da se aktivno uključe u buduće akcije solidarnosti na prikupljanju sredstava od članarine, donacija i poklona u robi i materijalu za svoje članstvo.

Predsedništvo je zaključilo da je u narednom periodu potrebno pojačati i osnažiti međusobnu sindikalnu i radničku solidarnost, ali i svest da su sindikati neprofitne organizacije koje se izdržavaju od članarine i da najveću pomoć treba očekivati od države koja raspolaže najvećim finasijama i koja je u obavezi da pomogne onima koji su pretrpeli najveću moguću štetu.

Takođe, ocenjeno je da se prilikom dodele prikupljene pomoći ugroženima na bazi međusobne solidarnosti mora voditi računa o prioritetima  i onim članovima koji su stvarno ugroženi i koji nemaju gde da se vrate, kako bi se sprečile zloupotrebe finansiranja i obnove vikendica i kuća u kojima niko ne boravi.

INFORMATIVNA SLUŽBA

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*