Home » OBAVEŠTENJA » Predsednik Sloge u GSP Beograd vređan i nasilno udaljen iz upravne zgrade

Predsednik Sloge u GSP Beograd vređan i nasilno udaljen iz upravne zgrade

Beograd, 12.01.2019. – Nebojša Aleksić, predsednik Sindikata Sloga GSP Beograd, juče je u prepodnevnim satima u upravnoj zgradi na Dorćolu, u ulici Kneginje Ljubice 29, verbalno napadnut i uz pretnje otkazom izbačen iz upravne zgrade od strane izvršnog direktora za finansijska pitanja Dejana Krstovića i radnika obezbeđenja.

Napadnut i vređan zbog istine Nebojša Aleksić

Nakon što je Aleksić u upravnoj zgradi završio ranije ugovoreni sastanak i razgovor sa generalnim direktorom GSP Radišom Momčilovićem u vezi stvaranja uslova za neometan rad sindikata u skladu sa zakonom, otišao je do kancelarije izvršnog direktora za finansijska pitanja Dejana Krstovića, gde je njegovoj sekretarici predao rešenje o dodeli sredstava za rekreativni oporavak radnika, a po predhodnom uputstvu generalnog direktora Momčilovića.

Po izlasku iz kancelarije, na hodniku, Krstović ga je verbalno napao rečima „ko je tebe ovde pustio, zovite obezbeđenje da se ova bitanga izbaci“ Dok ga je obezbeđenje pratilo ka izlazu, Krstović je nastavio da preti rečima „ Zovite pravnu službu, ovoj bitangi da se da otkaz ili da bude tehnološki višak“.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ upozoravaju da je ponašanje Krstovića kao predstavnika poslodavaca neprihvatljivo, skandalozno i nezakonito, zbog čega će pravni tim sindikata reagovati i podneti odgovarajuće pravne lekove i tužbe.

Smatramo da su razlog bahatog ponašanja Krstovića učestale kritike našeg sindikata na finansijski rad preduzeća i njegovo urušavanje, posebno nakon odluke da se privatnicima ustupi još jedna od najprofitabilnijih linija, takozvani „potez 600“, linije ka Surčinu.

Što se tiče Dejana Krstovića i njegovog ponašanja, on je poznat javnosti po incidentu za vreme inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kada je bio u grupi obezbeđenja SNS-a koja je grubo i fizički udaljavala novinare sa mesta okupljanja, među njima i novinarku Danasa Lidiju Valtner.

 

Informativna služba

 

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*