Home » SAOPŠTENJA » Predsednik sindikata Sloga u Tisi biće vraćen na posao!
Predsednik sindikata Sloga u Tisi biće vraćen na posao!

Predsednik sindikata Sloga u Tisi biće vraćen na posao!

Predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga“ Željko Veselinović i potpredsednik Pavle Heđeši danas su u Senti nakon više sastanaka sa rukovodstvom Tise u duhu dobrih odnosa i socijalnog partnerstva postigli dogovor da se Saša Aleksić, predsednik sindikata Sloga Tisza Automotive u narednim danima vrati na posao.

Sindikat Sloga Tisza Automotive nastaviće neometano da radi i deluje u skladu sa zakonom, a svi problemi će ubuduće biti rešavani kroz dijalog i međusobno uvažavanje.

Pre toga u prostorijama Tise održan je sastanak centrale sindikata sa članovima odbora na kome se razgovaralo o dosadašnjem radu Sloge u Tisi i o problemima koji su doveli do otpuštanja predsednika sindikata.

Sastanku je prisustvovao i otpušteni predsednik sindikata Sloga Tisza Saša Aleksić.

Na početku, pre radnog dela članove i sve prusutne pozdravio je lično i direktor Akoš Barna, koji je ponovio svoje ranije iznete stavove da mu opstrukcija rada bilo kog sindikata u kompaniji nikada nije bila u fokusu i da se svi zaposleni tretiraju na isti način, isključivo kao resurs u koji kompanija ulaže.

Barna je ponovio da su njemu i kompaniji prioritet dobri međuljudski odnosi i da svako od radnika može da napreduje kroz timski rad, što su svi prisutni pozdravili.

Nakon odlaska direktora Barne u radnom delu sastanka Veselinović je kolege upoznao sa svim dosadašnjim aktivnostima centrale Sloge i rezultatima sastanka sa rukovodstvom Tise.

 

Zaključeno je da je bilo određenih nesporazuma u dosadašnjoj komunikaciji na relaciji sindikat-poslodavac i obrnuto, te je u skladu sa tim dogovoreno da će se prioritet ubuduće davati dijalogu uz međusobno uvažavanje.

Informativna služba

 

Povezana vest: Sloga – Tisa: Radimo na poboljšanju odnosa!

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top