Home » OBAVEŠTENJA » Potvrđeno, Jura ne dozvoljava osnivanje sindikata

Potvrđeno, Jura ne dozvoljava osnivanje sindikata

Beograd, 25. avgust 2016. – Udruženi sindikati Srbije “Sloga” iskoristili su sve zakonom proceduralne radnje da pokrenu sindikat u južnokorejskoj kompaniji Jura koja posluje u Srbiji, a koja je i ovog puta onemogućila osnivanje sindikata tako što je imenovanom zastupniku otkazan dalji Ugovor o radu.

logo-slogaBudući da je krajnje diskutabilno bilo to što južnokorejski poslodavac samo dan pre donošenja rešenja u Ministarstvu rada nije produžio dalji ugovor o radu predstavniku sindikata, i u najboljoj nameri fer odnosa, razumevanja i poštovanja procedura, inicirali smo postupak pred Agencijom za mirno rešavanje radnih sporova u Beogradu i danas održali sastanak sa direktorom Agencije i predstavnikom Ministarstva rada, ali ne i predstavnicima kompanije Jura koji se na sastanak nisu odazvali.

Sloga se zahvaljuje Agenciji za mirno rešavanje radnih sporova i Ministarstvu rada, posebno direktoru Agencije Milu Radivojeviću na dosadašnjem zalaganju i razumevanju ovog problema, a što se tiče Jure ona je današnjim danom sama sebe targetirala kao nesavesnog poslodavca i potvrdila sve naše dosadašnje tvrdnje da je sinonim nepoželjnog stranog investitora u Srbiji koji krši prava radnika i protiv kojeg ćemo se u narednom periodu boriti mnogo borbenije.

U tom smislu, održaćemo tokom sledeće nedelje sastanak Glavnog odbora sindikata i doneti dalju strategiju borbe, koja uključuje organizovanje opšteg bunta, uz podršku građana, sindikata i onih organizacija koji se protive izrabljivanju i šikani srpskog radnika.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*