Home » OBAVEŠTENJA » Poslanički i odbornički mandat predstavnicima USS Sloga

Poslanički i odbornički mandat predstavnicima USS Sloga

Nakon održanih predsedničkih, parlamentarnih i izbora za Skupštinu Beograda, Udruženi sindikati Srbije Sloga će prema prvim rezultatima imati po jednog predstavnika.

Predsednik USS Sloga Željko Veselinović biće jedini predstavnik radnika u Narodnoj skupštini iz sveta sindikata koji će štititi i zastupati interese poniženih i ucenjenih radnika, dok će na lokalu u Beogradu sindikalnu opciju zastupati Pavle Heđeši.

-Radi što boljeg i efikasnijeg rada i uspostavljanja direktne i dvosmerne komunikacije sa radnicima, kako javnog tako i privatnog sektora, u planu nam je otvaranje kancelarije za komunikaciju narodnih poslanika i odbornika sa radnicima koji imaju neki problem, kaže Željko Veselinović.

On ističe da je došlo vreme da se konačno čuje i glas radnika u parlamentu, mestu gde se odlučuje o sudbini radnika.

– “Imaćemo veću mogućnost sindikalne borbe i pritiska na nesavesne poslodavce”, zaključuje prvi čovek Sloge.

Inače, ove izbore su obeležile brojne nepravilnosti. Od više slučajeva fizičkog i verbalnog nasilja na biračkim mestima i sramnog poteza Republičke izborne komisije (RIK) koja se po završetku glasanja povukla i otišla na “spavanje”, čime je ozbiljno narušen izborni proces i otvorila opravdana sumnja u regularnost izbora.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” kao deo “Ujedinjenih za pobedu Srbije i Beograda” nastaviće zajedničku borbu u okviru te koalicije o čemu će javnost i članstvo biti blagovremeno obavešteno.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*