Home » OBAVEŠTENJA » Podneo ostavku na „Pobusani ponedeljak“

Podneo ostavku na „Pobusani ponedeljak“

NIŠ, 9. maj 2016. – Igor Jovanić, direktor niškog javnog preduzeća Gorica, čiji radnici protestuju spavajući na groblju zbog neisplaćenih zarada, podneo je danas ostavku na tu funkciju.

U saopštenju za medije, Igor Jovanić je naveo da je kao direktor iskoristio sve mehanizme i ovlašćenja koje mu zakon i statut preduzeća dozvoljavaju ali da ne nailazi na razumevanje i reakciju osnivača i da je to razlog zbog koga podnosi ostavku.

„Ne želim da se stvara atmosfera da je moja pozicija najveći problem u ovom trenutku i da su radnici taoci moje funcije. To ne mogu i neću da prihvatim ni kao profesionalac ni kao čovek“, istakao je on.

Inače, radnici Gorice, među njima i članovi Sloge već nekoliko noći ne idu kućama i spavaju na groblju. Radnici traže isplatu osam zaostalih zarada i novac za prevoz.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ su  ranije saopštili da za katastrofalno stanje u JKP Gorica najveću odgovornost ima rukovodstvo firme.

Sloga je direktoru poručila da bi najbolje bilo da radnike vrati svojim kućama, tako što će im isplatiti zaostale plate i prevoz, umesto da čekaju „Pobusani ponedeljak“ kako bi i oni svojoj deci odneli malo hrane, koju će porodice mrtvih ostaviti na grobnim mestima.

Umesto plata, direktor je upravo na „Pobusani ponedeljak“, odnosno „Vaskrs za mrtve“, dao ostavku i napustio radnike.

Suština je, međutim, hoće li neko da snosi odgovornost za loše poslovanje u Gorici i dovođenje firme u bankrot.

Sloga odgovor očekuje i od Državne revizorske institucije (DRI), kojoj je juče javno uputila zahtev da izvrši kontrolu u tom javnom preduzeću i ispita sve transakcije i odluke  poslovodstva u vezi sa primanjima i izdacima, utvrdi da li su one izvršene u skladu sa zakonom, datim ovlašćenjima i za planirane svrhe.

Informativna služba

Recimo NE Srbiji iz doba JURE!

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*