Home » ОБАВЕШТЕЊА » Поднео оставку на „Побусани понедељак“
Поднео оставку на „Побусани понедељак“

Поднео оставку на „Побусани понедељак“

НИШ, 9. мај 2016. – Игор Јованић, директор нишког јавног предузећа Горица, чији радници протестују спавајући на гробљу због неисплаћених зарада, поднео је данас оставку на ту функцију.

У саопштењу за медије, Игор Јованић је навео да је као директор искористио све механизме и овлашћења које му закон и статут предузећа дозвољавају али да не наилази на разумевање и реакцију оснивача и да је то разлог због кога подноси оставку.

„Не желим да се ствара атмосфера да је моја позиција највећи проблем у овом тренутку и да су радници таоци моје фунције. То не могу и нећу да прихватим ни као професионалац ни као човек“, истакао је он.

Иначе, радници Горице, међу њима и чланови Слоге већ неколико ноћи не иду кућама и спавају на гробљу. Радници траже исплату осам заосталих зарада и новац за превоз.

Удружени синдикати Србије „Слога“ су  раније саопштили да за катастрофално стање у ЈКП Горица највећу одговорност има руководство фирме.

Слога је директору поручила да би најбоље било да раднике врати својим кућама, тако што ће им исплатити заостале плате и превоз, уместо да чекају „Побусани понедељак“ како би и они својој деци однели мало хране, коју ће породице мртвих оставити на гробним местима.

Уместо плата, директор је управо на „Побусани понедељак“, односно „Васкрс за мртве“, дао оставку и напустио раднике.

Суштина је, међутим, хоће ли неко да сноси одговорност за лоше пословање у Горици и довођење фирме у банкрот.

Слога одговор очекује и од Државне ревизорске институције (ДРИ), којој је јуче јавно упутила захтев да изврши контролу у том јавном предузећу и испита све трансакције и одлуке  пословодства у вези са примањима и издацима, утврди да ли су оне извршене у складу са законом, датим овлашћењима и за планиране сврхе.

Информативна служба

Рецимо НЕ Србији из доба ЈУРЕ!

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top