Home » SLOGA VESTI » Podmuklo davanje legitimiteta unižavanju srpskih radnika
Ljubisav Orbović

Podmuklo davanje legitimiteta unižavanju srpskih radnika

Najava povećanja minimalne zarade za oko 2000 dinara mesečno od strane aktuelne vlasti je nastavak unižavanja srpskih radnika u zemlji jeftine radne snage, potkupljivih političara, sindikalnih spletkaroša, demagoga i manipulatora ljudskim sudbinama.

Iako bi minimalnu cenu rada do 15. septembra trebalo da dogovaraju reprezentativni sindikati, Vlada Srbije i Unija poslodavaca, to se neće ni ovoga puta dogoditi, jer će „minimalac“ doneti Vlada Srbije, a po predhodnoj odluci jednog čoveka, Aleksandra Vučića.

Pozivamo čelnike „UGS“ Nezavisnost“ i Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) da prestanu da izigravaju sindikalne marionete u Socijalno-ekonomskom savetu (SES) i da zarad svojih, pre svega ličnih benefita drže srpske radnike u stanju ropstva, siromaštva i nemaštine.

U suprotnom, nastaviće sa podmuklim davanjem legitimiteta unižavanju srpskih radnika na najogavniji način i pokazati da su im mesta u raznim upravnim i nadzornim odborima važnija od interesa onih koje bi trebalo da zastupaju, zbog čega će jednoga dana morati da odgovaraju svi oni koji su se okoristili takvim položajima.

Dosta je priče i jadikovanja o radniku osuđenom da živi u mentalnoj konfuziji derealizacije, primoranog isključivo da prodaje sebe pod pretnjom gladi i neimaštine.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” će u narednom periodu pojačati pritiske i napore da se svuda i na svakom mestu delegitimizuje “lažni socijalni dijalog” i da se o visini cene rada ubuduće isključivo razgovara i pregovara u duhu realnosti potrošačke korpe i uvažavanja potreba sveta rada.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*