Home » OBAVEŠTENJA » Počeo štrajk zdravstvenih radnika, odziv dobar!

Počeo štrajk zdravstvenih radnika, odziv dobar!

Beograd, 5 novembar 2014. godine — Prema poslednjim informacijama sa terena većina osnovnih organizacija u sastavu USS „Sloga“ – Sindikata zdravstva i socijalne zaštite na nivou Republike Srbije od 7 časova pridružila se štrajku zdravstvenih radnika uz obezbeđivanje minimuma procesa rada.

foto sloga

Trenutno se štrajku pridružilo članstvo organizacija koje su u sastavu USS „Sloga“ iz Kragujevca, teritorije Beograda, Aranđelovca, Loznice, Čačka, Smedereva, Mladenovca, Šapca, Novog Sada, Vrbasa, Subotice, Jagodine, Paraćina, Ćuprije i Kruševca.

Iako nismo organizatori štrajka, u skladu sa radničkom i sindikalnom solidarnošću omogućili smo našem članstvu da se prema sopstvenoj savesti pridruži i prikljući današnjem štrajku koji su zakazali reprezentativni sindikati.

Štrajkačke odbore nemamo, ali smo pripremili sve kako bi zaštitili naše članstvo u sindikalnim organizacijama od mogućih pretnji i formirali pravni tim.

Ogorčeni smo zbog nerazumevanja Vlade i ministra Lončara o katastrofalnom materijalnom i svakom drugom položaju zaposlenih u zdravstvu i porukama štrajkačima „da ukoliko nisu zadovoljni – ne moraju da se bave tim poslom“.

Loše stanje zaposlenih u zdravstvu nije od juče, ono je katastrofalno decenijama unazad, a mere štednje ga dodatno urušavaju i neće pogoditi samo zaposlene u struci, već i sve građane kada je u pitanju njihovo adekvatno lečenje.

Kao Granski sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti „Sloga“, doneli smo odluku da se štrajk podrži, ali će sve dalje vezano za štrajk i zahteve zaposlenih u zdravstvu zavisiti isključivo od reprezentativnih sindikata koji su ga zakazali i koji učestvuju u samim pregovorima sa ministarstvom.

Predsednik Granskog sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti „Sloga“,

Predrag Đurić

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*