Home » OBAVEŠTENJA » Otkaz zbog uzbunjivanja!

Otkaz zbog uzbunjivanja!

Bogosav Nešović, radnik JKP Gradska čistoća i predsednik sindikalne organizacije Sloga u tom preduzeću dobio je otkaz nakon što se kao uzbunjivač obratio Gradonačelniku Beograda Zoranu Radojičiću.

U svom dopisu Nešović je obavestio gradonačelnika da direktor Marko Popadić pod pretnjom otkazom zahteva od radnika da skupljaju kapilarne glasove za SNS.

Direktor Marko Popadić zajedno sa predsednicom Zajednice srpskih sindikata i odbornicom SNS u Skupštini grada Beograda, Mirom Bastom, primorava radnike da idu na mitinge SNS i Aleksandra Vučića a sve pod pretnjom uz stalno kažnjavanje svih koji se pobune protiv ovakve prakse.

Između ostalog, Nešović je spreman da iznese dokaze da JKP Gradska čistoća plaća radnicima dnevnice za prisustvo na mitinzima SNS, da se radnici primaju na osnovu članstva u SNS i da je direktor naplaćivao od 2000 do 5000 evra postavljanje na rukovodeća mesta.

Uz dopis Nešović je obezbedio dokaze za svoje tvrdnje i spreman je da o svemu svedoči.

Umesto odgovora i pokretanja postupka protiv onih koji maltretiraju ljude i krše zakon, Nešović je dobio otkaz uz poruku da mu je pametnije da ćuti.

Ovo je nastavak prakse po kojoj se kažnjavaju uzbunjivači sa ciljem da se zaštiti sistem koji počiva na ucenama i prtiscima.

Sindikat Sloga traži od nadležnih da se Nešović odmah vrati na posao i da se otvori istraga protiv direktora Marka Popadića i drugih odgovornih lica u JKP Gradska Čistoća.

Informativna služba

 

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*