Home » OBAVEŠTENJA » ODRŽAN SASTANAK SA NOVIM MINISTROM POLICIJE
ODRŽAN SASTANAK SA NOVIM MINISTROM POLICIJE

ODRŽAN SASTANAK SA NOVIM MINISTROM POLICIJE

Beograd, 2. maj 2014. – Ministar policije Nebojša Stefanović  održao je juče u sedištu Ministarstva Unutrašnjih poslova prvi sastanak sa predstavnicima reprezentativnih i nereprezentativnih policijskih sindikata u policiji. Sastanku je ispred Sindikata policije “Sloga“ prisustvovao Srećko Petrović, ovlašćeni predstavnik sindikata.

 mup

Sindikalci su novog ministra upoznali sa problemima na koje nailaze u svakodnevnom radu, a poseban akcenat je bio na hronični nedostatak uniforme jer policajci odavno idu pocepani što daje ružnu sliku u javnosti o ministarstvu.

Ministar Stefanović je rekao tim povodom da je i sam razočaran zatečenim stanjem i da će se založiti da se taj problem u što kraćem vremenu reši, kao i buduća upotreba službenih vozila  u ministarstvu .  On je najavio da će naložiti garažiranje svih vozila, kako bi se utvrdio tačan broj koji se koristi i u koje svrhe.

Kada je u pitanju materijalni položaj zaposlenih, predstavnici svih policijskih sindikata jednoglasno su ukazali novom ministru da su protiv najavnjenih umanjenja zarada i protiv ukidanja dosadašnje implementacije socijalne pomoći zaposlenima, na šta je ministar rekao da to ne zavisi od njega već od generalnog stava Vlade i merama štednje koje će se primeniti na sve zaposlene u javnom sektoru.

Na sastanku je zaključeno da će Ministarstvo u saradnji sa sindikatima raditi na poboljšanju uslova rada i materijalnog položaja zaposlenih u policiji, u skladu sa realnim mogućnostima i neophodnim merama štednje koje su na snazi.

INFORMATIVNA SLUŽBA

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top