Home » OBAVEŠTENJA » Održan sastanak Glavnog odbora u Gornjem Milanovcu

Održan sastanak Glavnog odbora u Gornjem Milanovcu

Beograd, 08.07.2019. – Glavni odbor Udruženih sindikata Srbije “Sloga” održao je u subotu, 6. jula u prostorijama sindikata u Gornjem Milanovcu sednicu, a nakon toga je potpisan sporazum o saradnji sa Strankom slobode i pravde o budućim aktivnostima u vezi radnih prava kroz političko delovanje.

 

Tokom sastanka doneto je niz odluka koje sindikat treba da ostvari u narednom periodu, a razgovaralo se i o problemima u vezi mobinga u pojedinim JKP-a , razgovaralo o aktuelnim zakonima i propisima koji se tiču radno – pravnih odnosa.

Nakon sastanka Udruženi sindikati Srbije Sloga (USS Sloga), koje zastupa Željko Veselinović i Stranka slobode i pravde (SSP), koju zastupa Dragan Đilas, potpisali su sporazum o saradnji ove dve organizacije.

– Potpisivanje sporazuma sa strankom Slobode i pravde je nešto sasvim uobičajeno i normalno svuda u svetu. Takvih primera ima u Grčkoj, Španiji, Nemačkoj, a posebno u Velikoj Britaniji. Mi od svog osnivanja hoćemo jedan takav sistem i princip da uvedemo i ovde u Srbiji – rekao je Veselinović.

U nastavku pogledajte Konferenciju za štampu održanu u Gornjem Milanovcu.

Informativna služba

 

 

.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content