Home » OBAVEŠTENJA » ODRŽAN GLAVNI ODBOR SINDIKATA I SVEČANO PUŠTENA U RAD NOVA KANCELARIJA
ODRŽAN GLAVNI ODBOR SINDIKATA I SVEČANO PUŠTENA U RAD NOVA KANCELARIJA

ODRŽAN GLAVNI ODBOR SINDIKATA I SVEČANO PUŠTENA U RAD NOVA KANCELARIJA

Beograd, 25. septembar 2014.godine – Glavni odbor Udruženih sindikata Srbije “Sloga” održao je danas u Beogradu redovnu sednicu, a nakon toga i zvanično otvorio novu kancelariju sindikata u Nušićevoj 6.

Na početku sastanka, zapisnike sa ranije održanih sednica je pročitala Vesna Pejović, potpredsednik USS “Sloga”, koji su jednoglasno nakon toga i usvojeni.

GLAVNI ODBOR

Informacije o radu Udruženih sindikata Srbije “Sloga” između dve sednice, članovima Glavnog odbora podneo je predsednik Sloge Željko Veselinović, koji je istakao da su sve aktivnosti dogovorene na predhodnoj sednici većinom ostvarene, u skladu sa ranije donetim odlukama.

On je prisutne detaljno informisao o novoosnovanim sindikatima i obilasku sindikalnog članstva na terenu, o čemu je blagovremeno informisana i javnost putem sajta.

Nakon usvajanja izveštaja, doneto je i niz zaključaka i odluka koje sindikat treba da ostvari u narednom periodu, među kojima je i da Milan Petrić, bivši potpredsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” treba da podnese ostavku na mesto narodnog poslanika u Skupštini Srbije i vrati mandat koji mu je sindikat “Sloga” poverio.

Glavni odbor, nakon današnje sednice, čvrstog je stava da on tokom šest meseci poslaničkog mandata nije zadovoljio suštinsku formu zbog koje je na to mesto delegiran, i nije branio interese članstva Udruženih sindikata Srbije “Sloga”, već samo lične, posebno to da se samovoljno distancirao od sindikata i izgubio svaki kontakt sa bazom iz koje je delegiran.

Njegova ostavka je sada čisto moralne prirode, a reakcija Udruženih sindikata Srbije “Sloga” će uslediti nakon njegove odluke – hoće li sam napustiti poslanički mandat koji mu je poverio sindikat.

Pored navedenog, doneta je i odluka da se započnu pripreme za pojačanim aktivnostima u okviru radnih grupa za izradu Kolektivnog ugovora za zaposlene u Javno komunalinim preduzećima i aktivnosti na praćenju stanja u preduzećima koja ulaze u završnu fazu restruktuiranja.

Nakon dvoipočasovnog rada, članovi GO su u svojim prostorijama u Nušićevoj 6 priredili malu i skromnu zakusku, i na taj način zvanično otvorili nove prostorije Udruženih sindikata Srbije “Sloga”.

Informativna služba USS “Sloga”

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

2 comments

  1. Neka je sa srecom.

  2. Svaka cast.Sada punom parom napred.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top