Home » OBAVEŠTENjA » ODRŽAN DRUGI KONGRES USS SLOGA
ODRŽAN DRUGI KONGRES USS SLOGA

ODRŽAN DRUGI KONGRES USS SLOGA

Beograd, 09. mart 2014. – Drugi Kongres Udruženih sindikata Srbije “Sloga“ održan juče u Novom Sadu izglasao  je još jednom poverenje Želju Veselinoviću i ponovo ga izabrao za predsednika. Ovim su delegati Kongresa jasno pokazali i još jednom potvrdili da “Sloga“ kao sindikat ima jasnu viziju svoje budućnosti. Na Kongresu su, pored predsednika izabrani i novi potpredsednici sindikata, članovi Glavnog, Nadzornog i Statutarnog odbora. 

IMG_0170

Udruženi sindikati Srbije “Sloga“ održali su juče u Novom Sadu svoj drugi po redu Kongres sindikata.

Kongresu su, pored delegata prisustvovali i mnogobrojni gosti,  među kojima i Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke sa kojom će “Sloga“ na parlamentarnim izborima koji se održavaju 16. marta ove godine, izaći sa svojim kandidatima na listi  „Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju“.

IMG_0102

Nakon intoniranja himne i internacionale u svečanom delu Kongresa delegati i gosti su odgledali kraći film o sindikatu, a nakon toga su im se obratili Željko Veselinović, predsednik Sloge i Dragan Đilas, predsednik DS.

Željko Veselinović, predsednik USS Sloga, pozdravio je delegate i goste Kongresa i zahvalio se na dolasku i poverenju koje su sindikatu “Sloga“ ukazali.

1

On se tokom svog obraćanja osvrnuo na težak položaj radništva u Srbiji i ukazao na probleme i izazove sa kojima se radnici i sindikati danas susreću.

Veselinović je ocenio da u Srbiji danas imamo naprasnu situaciju da se skoro sve stranke, bez obzira na političku orijentaciju tokom izborne kampanje deklarišu kao levo orijentisane. Radnicima se obećavaju veće plate, otvaranje novih radnih mesta i ulaganja, a za sve to vreme oni samo propadaju.

– I dalje se uz pomoć “ državnih sindikata“ radi na antiradničkom zakonu o radu koji će smanjiti prava radnika, doneti velika otpuštanja, a naš zadatak je da to sprečimo i da se zajedno sa Demokrastkom strankom u parlamentu  borimo protiv svih onih koji bi radnike stavili u robovski položaj, rekao je on.

djilas

Predsednik DS Dragan Đilas kao gost, istakao da je danas u Srbiji velika hrabrost stati uz Demokratsku stranku na čemu se zahvalio domaćinima, ukazujući da će posle 16. marta po prvi put u parlamentu biti i predstavncii sindikata koji će braniti interese i prava radnika.

Đilas je ocenio da ta stranka i sindikat dele iste vrednosti i imaju istu ideju da Srbija počne da radi i zarađuje.

IMG_0172

Po završetku svečanog dela, obraćanja gostiju i delegata, usledio je radni deo Kongresa na kome su delegati izglasali  još jednom poverenje Želju Veselinoviću da ih vodi u narednom periodu  i ponovo ga izabrali za predsednika.

glasanje

Takođe, pored predsednika izabrani su i novi potpredsednici sindikata, članovi Glavnog, Nadzornog i Statutarnog odbora. Novi potpredsednici sindikata su:  Milan Petrić, Mira Basta, Jasmina Maričić – Vukotić i Vladimir Radosavljević

 

Informativna služba USS Sloga

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top