Home » ОБАВЕШТЕЊА » Одмах започети колективно преговарање у Војсци Србије!
Одмах започети колективно преговарање у Војсци Србије!

Одмах започети колективно преговарање у Војсци Србије!

Београд, 12. јануар 2016. – Синдикат Слога Министарства одбране и Синдикат Слога ВМА захтевају од Министарства одбране да се одмах и у складу са законом отпочну преговори на закључењу колективног уговора у Војсци Србије, а на које је Министарство одбране позвано још у марту прошле године од стране репрезентативног Војног синдиката Србије.

1Последњих дана сведоци смо срамног покушаја дискредитације наших колега из репрезентативног Војног синдиката Србије од стране новоформираних синдиката војске, који својим јавним иступањем отворено и без срама показују да су у служби послодавца, а не запослених које би требало да представљају и од којих узимају чланарину.

Нама је потпуно нелогично иступање сваког синдиката који хвали само потезе послодавца, уместо да се залаже за закључење колективног уговора којим би се решили нагомилани проблеми и значајно поправио материјални и социјални статус запослених.

Зато, уколико Министарство одбране жели истински социјални дијалог, а не декларативни као што то ради сада, оно то може и остварити једино за столом, разговорима и договорима за будућност, и никако опструкцијама Војног синдиката Србије који у овом тренутку једини испуњава услове за закључење колективног уговора, што озбиљно наводи на сумњу да се можда ради о намери да се он никада не потпише.

Истовремено, морамо да нагласимо и оправдану бојазан да ће се сваким даљим изостанком колективног уговора у Војсци Србије наставити са продубљавањем кризе, која несумњиво нарушава углед министарства као целине, али и ствара подлогу за разне манипулације, у којима ми као озбиљни синдикати не желимо да учествујемо.

Синдикат Слога Министарства одбране и Синдикат Слога ВМА ће се у складу са Уставом Републике Србије и важећим законима увек залагати за одбрану колективног преговарања као универзалног права којим се унапређују односи запослених и послодаваца.

Стога, одмах започети преговарање и закључење колективног уговора за све запослене у Војсци Србије!

Информативна служба

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top