Home » KAMPANJE » OD SUBOTE PREGOVORI O ZAKONU O RADU
OD SUBOTE PREGOVORI O ZAKONU O RADU

OD SUBOTE PREGOVORI O ZAKONU O RADU

Predstavnici Srpskog sindikalnog fronta (SSF) obaveštavaju javnost da su kasno sinoć u Ministarstvu privrede imali razgovor sa ministrom Sašom Radulovićem i njegovim saradnicima na temu uspostavljanja socijalnog dijaloga bez pritiska i ucena.

SSFNakon razgovora dogovoreno je da se od subote, 30. novembra 2013. godine,  započne sa razgovorima  na izmeni Zakona o radu u kojoj će učestvovati i predstavnici Fronta.

SSF upozorava u samom startu da,  SSF i njene članice neće biti „Džoker“ aktuelnoj vlasti, niti će na bilo koji način prihvatiti nametnuta rešenja koja su protivno interesu sveta rada i građana Srbije.

Ostajemo pri svojoj ranije donetoj odluci da 10. decembra 2013. godine u Beogradu održimo veliki sindikalni skup, nastavljamo sa započetim akcijama, ali ćemo u međuvremenu prihvatiti ponudu da sa predstavnicima Vlade i Ministarstava privrede razgovaramo o Zakonu o radu, zato što dijalog  vidimo isključivo kao jedinu objektivnu šansu za izlazak iz trenutne krize i korak napred ka uspostavljanju novih, pre svega realnih i iskrenih vrednosti socijalnog  pregovaranja.

Takođe, insistiraćemo na uvođenju reda na sindikalnoj sceni Srbije, zahtevati da se rasformira institucija  Socijalno ekonomskog saveta (SES) koja od samog starta nije dala rezultate,  kao i uvođenje  novog načina utvrđivanja reprezentativnosti kako se u budućnosti ne bi dešavale situacije koje dovode do ucena i obesmišljavanja institucije sindikata od strane birokratizovanih centrala koje više od dve decenije žive van ekonomske, društvene i političke realnosti.

SSF će danas u Kragujevcu, u sali Pozorišta Joakim Vujić sa početkom u 12 časova, u sklopu svojih redovnih aktivnosti održati III konvenciju Srpskog sindikalnog fronta.

U Beogradu, 29. novembra 2013.

SRPSKI SINDIKALNI FRONT

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top