Home » PROTEST » Poštari: Od borbe nećemo odustati

Poštari: Od borbe nećemo odustati

Nezadovoljni radnici pošte i aktivisti Sindikata radnika pošte “Sloga” okupili su se danas u 14h ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj protestujući zbog lošeg materijalnog i radno pravnog statusa zaposlenih u Pošta Srbije.

Oni su od Vlade Srbije zatražili uvećanje zarade za 30 odsto, isplatu solidarne pomoći u skladu sa kolektivnim ugovorom i da se svi zaposleni na privremeno povremenim poslovima nakon 120 dana prime u stalni radni odnos, a oni koji već rade u tom statusu po više godina odmah prime u stalni radni odnos.

Galerija slika

[Best_Wordpress_Gallery id=“30″ gal_title=“protest poštara“]

Sindikalni aktivisti u “Pošti Srbije” ističu da se zarade za oko 11.000 zaposlenih u preduzeću kreću oko 44.000 dinara što je kako tvrde “nedovoljno za osnovne životne potrebe svakog čoveka”.

„ Na sve naše apele i zahteve u vezi toga, nije odgovorio niko iz menadžmenta preduzeća, ali ni Vlade Srbije. Nas ne zanima politika. Želimo da se naš loš položaj promeni i od borbe za radnička prava nećemo odustati“, rekao je obraćajući se prisutnima na skupu, Stefan Mitrović, predsednik Sindikata radnika pošte “Sloga”.

Po završetku obraćanja predstavnici sindikata „Sloga“ su u zgradi Vlade predali dopis sa svojim zahtevima.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*