Home » OBAVEŠTENJA » NAJAVA DOGAĐAJA: Protest radnika pošte vred Vladom Srbije i Poštom Zrenjanin

NAJAVA DOGAĐAJA: Protest radnika pošte vred Vladom Srbije i Poštom Zrenjanin

Protest radnika pošte održaće se u sredu, 06.oktobra 2021. godine sa početkom u 14h ispred Vlade Republike Srbije, ul. Nemanjina 11. Protest će se održati zbog lošeg materijalnog položaja i radno pravnog statusa radnika zaposlenih u Pošta Srbije.

Petar Petrović- Sloga Zenjanin

Istovremeno, od danas, 05.10.2021. godine, u Zrenjaninu, ispred zgrade JP Pošta Srbije, od početka do isteka radnog vremena, poštari, članovi sindikata Sloga Petar Petrović i Živanov Dragan stupaju u svakodnevni protest do daljeg.

Oni traže da zrenjaninsko poslovodstvo pošte siđe ispred zgrade i razgovara sa njima o svim problemima, jer smatraju da su nakon opravdane smene bivšeg upravnika izloženi mobingu, ali i političkom progonu.

„Zarade za oko 11.000 zaposlenih kreću se 44.000 dinara što je nedovoljno za osnovne životne potrebe svakog čoveka. S druge strane, prihodi su uvećani a rashodi smanjeni. Ipak, iako Pošta Srbije ostvaruje dobit radnici od toga nemaju ništa, iako su oni najzaslužniji za taj uspeh. Mnogi od njih se ucenjuju članstvom u SNS, prikupljanjem kapilarnih glasova, obaveznom vakcinacijom“.

Ovim putem pozivamo sve medije da pošalju svoje predstavnike i proprate navedene događaje, kako u Zrenjaninu tako i u Beogradu.

Informativna služba

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*