Home » OBAVEŠTENJA » Očekujemo rad u Juri u skladu sa pandemijskim uslovima
Bratislav Ilić

Očekujemo rad u Juri u skladu sa pandemijskim uslovima

Menadžment “Jure” u Nišu, obavestio je zaposlene o Zaključku Štaba za vanredne situacije u prema kojem svi poslodavci na teritoriji grada mogu da imaju maksimalno 50 radnika u jednoj smeni na 5.000 kvadratnih metara, uz rastojanja između od 2 metra između radnika i obaveznu upotrebu zaštitnih sredstava za vreme boravka u proizvodnom pogonu.

Na sajtu Grada Niša, navodi se i da ukoliko poslodavci ne mogu da ispune ove mere, dužni su da prekinu proizvodnju na dve nedelje.

“Ovo je ono što smo mi i hteli od samog početka protesta za prava zaposlenih u Juri, kada radnici nisu hteli da idu na svoja radna mesta objektivno se plašeći zaraze. U ovom trenutku se radnici izjašnjavaju da li hoće da rade, ili će ići dve nedelje na plaćeno odsustvo. Za one koji to ne žele, plašeći se zaraze, nadamo se da će menadžment ispoštovati obećanje koje je dostavio u obaveštenju radnicima da niko neće biti u obavezi da radi, ukoliko to ne želi. Sada se čeka inspekcija iz Beograda da utvrdi da li postoje uslovi za rad u Juri u skladu sa gore navedenim Zaključkom, pošto je korona već ušla u tu firmu. Takođe, nastavljamo sa praćenjem situacije i u drugim firmama niškog okruga, o čemu ćemo obaveštavati javnost i sindikalno reagovati na sve vrste nepravilnosti”, kaže Bratislav Ilić, poverenik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” iz Niša.

 

Informativna služba

 

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content