Home » OBAVEŠTENJA » NAJAVA ZA MEDIJE: Šta se dešava u niškoj Predškolskoj ustanovi „Pčelica”

NAJAVA ZA MEDIJE: Šta se dešava u niškoj Predškolskoj ustanovi „Pčelica”

Regionalno povereništvo sindikata “Sloga” za jug Srbije, održaće u petak, 23.10.2020. godine sa početkom u 12 časova konferenciju za štampu ispred Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, Vožda Karađorđa br.23.

Tema konferencije je krivična prijava Regionalnog povereništva “Sloge” za jug Srbije, protiv direktorke niške Predškolske ustanove „Pčelica“, Svetlane Mitić, zbog propusta u radu, korupcije, sukoba interesa, zapošljavanja i postavljanja nekvalifikovanih i nestručnih ljudi na važne pozicije ustanove kojom rukovodi.

Podsećamo, “Sloga” je ranije inicirala zahtev za smenu direktorke Svetlane Mitić zbog loših sanitarno- higijenskih propusta u centralnoj kuhinji ustanove „Pčelica“, koja opslužuje oko 6000 mališana iz Niša i okoline, gde se zbog oštećenja kanalizacionih cevi “sadržaj” slivao u sudopere i magacin, uz nesnosan smrad, dok se meso i druge namirnice zbog neispravnosti lifta distribuiraju do kuhinje na potpuno nehigijenski način.

Te nepravilnosti je zapisnički konstatovala i interna komisija Pčelica, međutim, nakon ukazivanja problema u javnosti članovi sindikata se zlostavljaju na poslu, a članovima interne sanitarne kontrole se preti da povuku potpise sa dokumenata u kojima su propuste i konstatovali.

U međuvremenu, Regionalno povereništvo sindikata “Sloga” za jug Srbije je došlo do saznanja I podataka da je direktorka Svetlana Mitić  sa jednom privatnom firmom iz Niša ima više pojedinačnih ugovora o poslovnoj saradnji i pružanju usluga, gde je kruna te saradnje “upošljanje supruge vlasnika te privatne firme“ na rukovodećoj poziciji u kuhinji u Pčelicama, bez potrebnih kvalifikacija.

Više na sutrašnjoj konfenernciji za štampu

 

Za Regionalno povereništvo sindikata “Sloga” za jug Srbije

Dejan Ilić, poverenik

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

One comment

  1. Predsednik sindikata Vlada Gmitrovic je po zanimanju konobar i zastupa direktorku a ne podrzava radnike

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*