Home » OBAVEŠTENJA » NAJAVA KONFERENCIJE: Radnici Srbije najavljuju kandidaturu za predsedničke izbore

NAJAVA KONFERENCIJE: Radnici Srbije najavljuju kandidaturu za predsedničke izbore

Beograd, 21.09.2016. godine – Inicijativa građana “Radnik nije rob” održaće u četvrtak 22.09.2016. godine sa početkom u 12,00 časova konferenciju za štampu u Medija centru, Beograd, Terazije broj 3, gde će javnosti predstaviti Željka Veselinovića, predsednika Udruženih sindikata Srbije “Sloga” kao svog autentičnog, radničkog kandidata na predstojećim predsedničkim izborima koji će se održati u Srbiji sledeće godine.

Tranzicija društva iz socijalizma u kapitalizam pokazala se svih proteklih godina unazad kao čista pljačka iz interesa, radnike je ostavila bez posla, fabrika i zajednički stečene imovine, dok je pojedince, pretežno političare i one iz njihovog okruženja pretvorila u bogataše sa ekstra profitom i nedodirljivim za organe gonjenja i pravde.

Novostvorena ekonomska elita danas ima svu ekonomsku i političku moć u državi, kao i potpunu dominaciju neoliberalne ideologije tvrdeći kako kapitalizam nema alternativu.

To se vidi iz odnosa ekonomske politike Vlade Srbije koja radi pod direktnim diktatom MMF-a i Svetske banke, praveći od svojih građana savremene robove 21. veka, koji svoja prava po zakonima i Ustavu zemlje u kojoj žive uživaju samo na papiru, ali ne i u praksi, što se svakodnevno vidi i čuje.

Srbija mora da stvori nove društvene odnose težeći izgradnji novog ekonomskog i političkog  sistema, na idejama savremene levice i stvaranju države sa stalnom težnjom ka razvoju ljudskih kapaciteta, kao osnovnog i najvažnijeg resursa gde se narod slobodno razvija i zadovoljava svoje potrebe.

O tome, kako će se i na koji način radnici Srbije organizovati  i uzeti direktno učešće u budućem političkom, društvenom i ekonomskom životu Srbije, o tome kakav će biti budući odnos prema takozvanim subvencionisanim stranim investitorima, kao i šta će se to promeniti u Srbiji ukoliko predstavnik radnika pobedi i postane predsednik Srbije, možete čuti od govornika na konferenciji.

Govore:

1.    Željko Veselinović, predsednik USS “Sloga”;
2.    Gordana Krstić, bivši radnik firme “Geox”;
3.    Marijana Ilić, bivši radnik “Jure”;
4.    Miroslav Mršević, predsednik Grupe građana “Za opstanak FAP-a”
5.    Vladimir Radosavljević, potpredsednik USS “Sloga”.

Inicijativa građana  “Radnik nije rob”

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*