Home » OBAVEŠTENJA » Najava događaja: Seminar “ Evropeizacija sindikata u Srbiji ”
Najava događaja: Seminar “ Evropeizacija sindikata u Srbiji ”

Najava događaja: Seminar “ Evropeizacija sindikata u Srbiji ”

Ne prećutkuje se kriza, prećutkuju se sindikati i sindikalizam, radnici i radničko organizovanje!

Beograd, 14. april 2015. – Seminar na temu “ Evropeizacija sindikata u Srbiji ” biće održan u četvrtak 16. aprila 2015. godine u beogradskom Art Hotelu.

Capture

Ovo je prvi u nizu seminara koje organizuju Centar za razvoj sindikalizma i Fondacija Fridrih Ebert u okviru projekta Sindikalni forum. Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ će se odazvati pozivu i uzeti učešće u radu seminara.

Projekat „Sindikalni forum“ je zasnovan na pokretanju javne debate o sindikatima i sindikalizmu; o radnicima i njihovim pravima; o interesima i potrebama; o prekarizaciji rada i radnika; o onesiguravanju života.

Brojna radnička i sindikalna pitanja traže i zaslužuju javnu reč i umnu raspravu. Bez tematizovanja i rasprave o sindikalizmu i sindikatima nema izlaza iz sindikalne krize.

Retko ko danas u svetu negira sindikalnu krizu. O njoj se u svetu govori, raspravlja, istražuje, analizuje – a kod nas se o njoj uglavnom ćuti! Ne prećutkuje se kriza, prećutkuju se sindikati i sindikalizam, radnici i radničko organizovanje.

Sindikatima Srbije danas nedostaje istraživački i naučni pristup, ali i debata i rasprava kao forme iniciranja i diseminacije novog pristupa rešavanju pitanja koje nameće kriza.

Sindikalni forum bi mogao da bude jedan od prostora na kojem se počinje!

Informativna služba

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top