Home » OBAVEŠTENJA » NAJAVA DOGAĐAJA Potpisivanje Sporazuma o promeni Zakona o radu
NAJAVA DOGAĐAJA  Potpisivanje Sporazuma o promeni Zakona o radu

NAJAVA DOGAĐAJA Potpisivanje Sporazuma o promeni Zakona o radu

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ će u subotu 26. marta 2022. godine sa početkom u 11 časova u beogradskom Hotelu Moskva, Balkanska 1, Terazije, održati centralni događaj predstavljanja „alternativnog“ Zakona o radu.

Na ovom skupu će opozicionim političkim akterima biti ponuđen obavezujući Sporazum da će se po promeni vlasti i preuzimanju odgovornosti prioritetno inicirati izmena sadašnjeg Zakona o radu i doneti novi Zakon, na temelju „alternativnog“ koji se promoviše, kao bazne osnove za početak najšire demokratske javne debate ikada, u kojoj bi učestvovala stručna javnost Srbije, iz redova države, kapitala, sindikata, političkih partija, udruženja građana, nevladinih organizacija i ostalih zainteresovanih strana.

Na skupu će pored predstavnika sindikata i autora „alternativnog“ Zakona o radu govoriti i lideri iz koalicije  “Ujedinjeni za pobedu Srbije“: Dragan Đilas iz Stranke slobode i pravde (SSP), dr Zoran Lutovac iz Demokratske stranke (DS), Miodrag Aleksić iz Narodne stranke (NS), Pavle Grbović iz Pokreta slobodnih građana (PSG) i kandidat za predsednika Srbije Zdravko Ponoš.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“  su alternativni Zakon o radu do sada predstavili u 12 gradova, nastao je po modelu Centra za dostojanstven rad i uz podršku „Ulof Palme” centra u Srbiji, a na njegovom pisanju tokom 2 godine učestvovalo je 11 stručnjaka i sadrži više od 370 članova.

Pozivamo predstavnike novinskih agencija, elektronskih, pisanih i štampanih medija, snimatelje i fotoreportere da proprate događaj, kako bi se inicijativa za promenu Zakona o radu prezentovala što većem broju građana Srbije.

U Beogradu, 24.03.2022. godine

 Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top