Home » OBAVEŠTENJA » Mirjana Divljaković Ilić ponovo je izabrana za predsednika sindikata Sloga u Domu zdravlja Šabac

Mirjana Divljaković Ilić ponovo je izabrana za predsednika sindikata Sloga u Domu zdravlja Šabac

Mirjana Divljaković Ilić ponovo je izabrana za predsednika sindikata Sloga u Domu zdravlja Šabac. Ona je na Skupštini sindikata Sloga u Domu zdravlja Šabac, u skladu sa epidemioloskim merama, održanoj 03.novembra tekuće godine jednoglasno reizabrana na mesto predsednika sindikata. Za potpredsednika je izabran Rade Pantelić, a izabran je i novi Izvršni odbor.

Skupštini su kao gosti prisustvovali predsednik USS „Sloga“ Željko Veselinović, predsednik granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“ Predrag Djurić i njegov potpredsednik Nikola Erić.

Predsednik grane zdravstva, Predrag Djurić, upoznao je sve prisutne sa aktivnostima granskog sindikata zdravstva i pravima zaposlenih zdravstvenih radnika u vreme pandemije Korona virusa, kao i načinu za dobijanje stimulacija.

Mirjana Divljaković Ilić

Predsednik USS „Sloga“ Željko Veselinović se osvrnuo na celokupan rad sindikata u proteklom periodu i zahvalio se koleginici Miri i svim članovima Odbora na kvalitetnom i požrtvovanom radu, posebno ove godine kada smo svi i kao radnici, sindikalci i kao građani izloženi opasnosti pandemije korona virusa.

Inače, Sindikat Sloga u Domu zdravlja je većinski sindikat sa oko 50 odsto članova sindikata od ukupnog broja zaposlenih, što dovoljno govori o snazi i ozbiljnosti tog sindikata,  uprkos opstrukcijama koje je koleginica Mirjana doživljala od rukovodstva.

O konstatnom mobingu kome je bila izložena da i ne govorimo. Dovoljno je reći da je za samo  nekoliko meseci prošla put od glavne sestre Doma zdravlja do dežurstva pored telefona na hodniku.

Sve to Mirjanu nije pokolebalo, koja je nastavila da se bori kroz sindikat za prava i interese radnika, i  koja je sudskim putem protiv direktorke dokazala da je bila u pravu i vraćena na staro radno mesto.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ u ime svih svojih članova iz svih grana sindikata, žele koleginici Mirjani i njenim saradnicima sve najbolje u budućem radu i vođenju sindikata.

 

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content