Home » OBAVEŠTENJA » MINUT DO DVANAEST ZA FAP
MINUT DO DVANAEST ZA FAP

MINUT DO DVANAEST ZA FAP

FAP KORPORACIJA A.D. PRIBOJ

JEDINSTVENI SINDIKAT ”FAP SLOGA”

Priboj, dana 01.03.2015. god.

Zbog neizdržive situacije i nagomilanog nezadovoljstva radnika koje je kulminiralo usled raspisivanja tendera koji ima za cilj rasparčavanje FAP- a , njegove imovine i ostanak najvećeg broja radnika bez radnih mesta, Jedinstveni Sindikat radnika FAP-SLOGA bezuslovno prihvata inicijativu za organizovanje zbora od strane radnika.

Još jednom pozivamo sve sindikate da stanu uz svoje radnike , a ne na stranu menadžmenta i da prestanu da štite lične interese.

Pošto privatizacija FAP-a ne dotiče samo interese radnika FAP-a , već i ceo grad i regiju pozivamo ne samo radnike, već i akcionare FAP-a na zakazani protest u sredu 4. marta 2015 godine u pogonu transmisija sa početkom u 11:59.

Poslednji je trenutak da se okupimo i uputimo zahtev Vladi RS da ispuni ono što nam je i obećala:

-strateško partnerstvo sa investitorom

-opstanak FAP-a kao jedinstvenog sistema

-posao za minimum 600 radnika

-socijalni program koji nije lošiji od prethodnog.

Takođe ćemo razgovarati o načinu obračuna ličnih dohodaka, prekidu radnog staža za radnike koji su koristili plaćeno odsustvo duže od 45 dana i osiguranju radnika FAPa.

Zbor neće imati nikakav drugi cilj osim da potvrdi ono što smo više puta tražili i što su potpisali i predsednici ostalih sindikata i menadžment FAP-a u obraćanju iz septembra prošle godine , kao i premijer Republike Srbije krajem maja prošle godine.

Na zboru će radnici imati pravo da slobodno iskažu svoje mišljenje i o ostalim problemima , ali u ovom trenutku je najvažniji opstanak FAPa.

SVI U BORBU ZA OČUVANJE FAPA I RADNIH MESTA

 

                                                                                                                                                                                                                                 Odbor jedinstvenog sindikata radnika

                                                                                                                                                                                                                                         FAP-SLOGA

                                                                                                 Predsednik   Petar Petrović

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top