Home » SLOGA VESTI » Ministre, ko huška zaposlene na sindikat Sloga?

Ministre, ko huška zaposlene na sindikat Sloga?

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” – Sloga sindikat zaposlenih u VS i MO upozoravaju Ministarstvo odbrane i resornog ministra da se prestane sa huškanjem pripadnika Garde na sindikat Sloga zbog neisplaćenog  uvećanja od dodatnih 10 posto na platu.

Pripadnici Garde dobili su nezvanično obaveštenje od svojih predpostavljenih da obećanih 10 posto na platu neće dobiti zahvaljujući sindikatu Sloga koji se tome usprotivio u javnosti.

Potsećamo da je ministar Stefanović obećao pripadnicima Garde dodatno povećanje od 10 posto i objasnio da su oni opterećeni a da je on našao pare u sistemu.

Na ovu izjavu ministra reagovao je sindikat  Sloga i tražio da ministar objasni kako je našao novac u budžetu ako je budžet unapred isplaniran i ako ga usvaja Narodna skupština.

Očigledno se od navedenog povećanja odustalo, pa se sada zaposleni u Gardi huškaju na sindikat Sloga. Ministar Stefanović je još jednom pokazao da je sklon davanju nerealnih  obećanja koja ne može ispuniti, a u odgovoru na pitanja sindikata uvek daje političke odgovore.

Kada bi sindikat hteo da sledi njegov primer mogao bi da ga pita i zašto je onda prisluškivao predsednika koga toliko voli i na koga je toliko ponosan, kao i ko je odgovoran za urušavanje  Krušika?

Sindikat ipak ne želi da deli ljude po receptu ministra odbrane i ponavlja da u ovim smutnim vremenima podržava svako povećanje plata u sistemu odbrane ako je ono realno i ako će ga dobiti svi oni koji to zaista zaslužuju.

Sloga sindikat zaposlenih u VS i MO

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*