Home » OBAVEŠTENJA » Ministarki Mihajlović: Logično je da neko odgovara za uništavanje EPS-a

Ministarki Mihajlović: Logično je da neko odgovara za uništavanje EPS-a

Ministarki rudarstva i energetike Zorani Mihajlović, koja je izjavila da je “poskupljenje struje matematički i finansijski logično” poručujemo da je “logično” i da neko odgovara za sistemsko uništavanje EPS-a u poslednjih deset godina i havarija u TENT-u gde se umesto uglja ložilo “blato”, a ne da ceh njihove nesposobnosti i nestručnosti plaćaju siromašni građani.

Logično je da se građanima Srbije objasni gde nestade onaj silni ugalj, pa se jalovina ložila i trpala u kotlove do tačke pucanja kompletnog elektrosistema u Srbiji, zbog čega smo morali da uvozimo skupu struju, umesto da je i izvozimo kao ranije.

Kako je moguće, ministarko, da predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković postavi bivšeg v.d. direktora EPS-a Milorada Grčića za svog pomoćnika, samo nekoliko dana nakon što je pod pritiskom podneo ostavku, a da to nikome od vas u vlasti ne bode oči.

Zna li Grčić nešto više o vašim poslovima kad je tako nedodirljiv i da li je to rezultat njegove nabavke najsavremenije prislušne opremu kakvu koriste tajne službe za prikupljanje i analizu ličnih podataka, lozinki sa društvenih mreža, prisluškivanje telefona, dekodiranje učitanih podataka, lokatora…

Kada pričate o matematičkoj logici za poskupljenje, ministarko, evo najprostijeg pitanja: šta mi građani u stvari plaćamo kroz konačni obračunski listić  EPS-a?  Kakve su to stavke: trošak garantovanog snabdevača, naknada za podsticaj povlašćenih proizvođača električne energije, naknada za unapređenje energetske efikasnosti i sl.

To su nameti i naknade kroz račune za struju koji su rezultat vaše nesposobnosti, služe za pljačku naroda, jer samo u Srbiji za nula kilovat sati dobijete račun od skoro 1000 dinara po osnovu takvih nameta.

Zato, nemojte nam prosipati pamet, jer je čista obmana da struja mora da poskupi  zbog porasta cene energenata u svetu. Cena struje koju mi u Srbiji plaćamo je negativni rezultat partijskog upravljanja EPS-om, kadrova sumnjivih diploma i zanimanja, partijskog zapošljavanja i kupovine sigurnih glasova od strane ucenjenih radnika i njihovih porodica.

Ono šta je sigurno, to je da će poskupljenje struje koje vi forsirate dovesti do stampeda cena, inflacije, smanjenja kupovne moći i povećanja broja ekstremno siromašnih u Srbiji.

Informativna služba

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*